StoryEditor
LjepotaKORISNA SUSPENZIJA

Ni vi već mjesec dana uglavnom ne nosite grudnjak? Koliko god divan osjećaj bio, nije pametno. ‘Prijetnje‘ su realne, donosimo idealnu ‘kućnu formulu‘

Piše PSD
20. travnja 2020. - 08:21
Ilustracija/Shutterstock

Mnoge žene su već zaboravile kakav je to osjećaj nositi ga po cijeli dan. Sad kad radimo od doma, možda ga odjenemo za koji poslovni video poziv, ali većinu vremena uživamo bez njega, piše Gloria Glam, a u izrečenim će se tvrdnjama, nesumnjivo, mnoge žene prepoznati.

Međutim, to baš i nije dobra ideja.

Estetski kirurg Mladen Duduković objasnio je zašto je stav liječnika koji se bave kirurgijom dojki i njihovim zdravljem da ih ne smijemo izbjegavati. 

"Grudi, kakve god bile, imaju korist od suspenzije grudnjakom, jer tako njihov volumen ne ovisi samo o koži.

Naime, dojke se sastoje od masnog tkiva i žlijezdi, a stanice su međusobno povezane Cooperovim ligamentima. Što se više istežu ti ligamenti i koža, grudi će se više opustiti i biti mekanije, a mogu se pojaviti i strije.

Ako osoba ne nosi grudnjak redovno, dojke, odnosno njihov volumen ovisi samo o gravitaciji. Zato je preporuka da ga nosite redovno, čak i ako ste kod kuće", ustvrdio je liječnik. 

Koliko god obožavale osjećaj komoda i nesputanosti, u popis želja žene nedvojbeno neće uvrstiti obješeno poprsje. 

"Koža s godinama gubi elastičnost jer genetski gubimo kolagen. Nije svaka koža ista, naravno, pa će netko izgubiti na elastičnosti ranije.

Međutim, osobe koje imaju osjetljiviju kožu trebale bi uvijek nositi grudnjak jer će on spriječiti prerano opuštanje dojki."

Dr. Dudaković je ipak donio jako dobru vijest vlasnicama obujmom skromnijeg poprsja.

"Žene koje imaju malene grudi ne moraju tako često nositi grudnjak, jer njihov volumen nije toliko osjetljiv na gravitaciju" - potvrdio je i mnoge nesumnjivo usrećio ovom finom perspektivom. 

Liječnik ističe i kako grudnjak nije nužno nositi tijekom cijeloga dana.

"Pokušajte ga imati barem jednu polovicu dana, dakle dok radite, pa bilo to od kuće ili u uredu, a svakako odaberite onaj koji vam je udoban i koji vas neće smetati", glasi savjet. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2021 17:42