Pašteta od artičoka
Kilogram artičoka očistite, skinite vršne tvrde dijelove listova, kao i vanjske tvrde listove. Mekani ostatak stavite u posudu, dodajte vodu, malo maslinova ulja, papar i sol. Kuhajte 30-ak minuta da omekšaju, uz povremeno dolijevanje vode. Kada listovi omekšaju, stavite ih u blender, dodajte parmezan, sok jednog limuna, dva režnja češnjaka i ulje, te dobro izblendajte. Po potrebi dodajite ulje dok se ne postigne konzistencija finog namaza. Stavite ga u posudicu, pa u hladnjak, a poslužite s toplim fetama kruha ili brusketama.
Proljetna juha
Dva krumpira izrežite na kockice, stavite u vodu i pustite da se kuha. Na kockice isjeckajte brokulu, cvjetaču, prokulice, mrkvu, tikvice te ih dodajte krumpiru kada malo omekša. Na ulju popržite nasitno narezanu...
StoryEditorOCM
Hranaverdura za obid
Zdravo, jednostavno i jeftino: požurite na pazar, imamo šest sjajnih prijedloga za nedjeljni ručak
23. travnja 2017. - 12:41
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?