StoryEditorOCM
HranaŠTO JESTI

Zbog jednostavnih a kvalitetnih jela, jedna je bolnica zaslužila certifikat prestižnog gastro-vodiča

Piše MOZAIK SD
15. ožujka 2023. - 10:40

Bolnička hrana obično bi se svrstala uz bok školskim ručkovima na kulinarskim ljestvicama, a u Hrvatskoj se o njoj najčešće zbijaju šale na društvenim mrežama.

Ali bolnica u zapadnoj Belgiji razbila je stereotip nakon što je dobila potvrdu prestižnog francuskog vodiča za restorane. AZ Groeninge u gradu Kortrijku postaje prva bolnica u Beneluxu koju je gastro-vodič Gault & Millau službeno pohvalio za kvalitetu hrane koju poslužuje svojim pacijentima.

Kako prenosi Reuters, Marc Declerck, izvršni direktor Gault & Millau Benelux, izjavio je da već deset godina surađuju s kompanijama i domovima za umirovljenike na obrocima koje poslužuju zaposlenicima i štićenicima.

Bolnica je dovela stručnjake Gault & Millau kako bi pregledali njihovu hranu i...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. studeni 2024 00:07