StoryEditorOCM
HranaFINE SLASTICE

Ova čokoladna torta s karamelom desert je koji će vas osvojiti okusom na prvi zalogaj

Piše MOZAIK SD
11. siječnja 2023. - 07:00

Prema komentarima onih koji su je probali, ova torta naprosto osvaja okusom.

Sastojci:

Za koru:

● 650 g izmrvljenog čokoladnog keksa

● 150 g istopljenog maslaca

● šećer u prahu po želji

Za karamel:

● 130 g maslaca

● 1,2 dl javorovog sirupa

● 380 g smeđeg šećera

● 1,7 dl slatkog kondenziranog mleka

● 100 g sjeckanog kikirikija

Za glazuru:

● 250 g isjeckane crne čokolade

● 2,5 dl vrhnja za kuhanje

● 60 g maslaca

Priprema:

Kora:

Zagrijte pećnicu na 180 °C. U zdjeli umutite izmrvljeni keks (Oreo ili sličan) s maslacom i 5-7 žlica šećera u prahu. Smjesu razvucite po dnu kalupa za pečenje i pecite 10 minuta. Potom izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi.

Karamel:

U prikladnj posudi otopite maslac na srednjoj temperaturi, pa dodajte javorov sirup i smeđi šećer.

Kuhajte...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. studeni 2024 23:35