StoryEditorOCM
Hranadobitna kombinacija

Nije lako restoranima u ovim vremenima, no u "Bakri", kultnoj gradskoj gastro štaciji, nisu previše osjetili pandemiju, a evo i zašto

16. srpnja 2020. - 15:41

Pitate li većinu ljudi, ovako će otprilike reći: "Oduvik je tamo bila." A ako se pita one mlađe, vjerojatno će reći: "Neka nam je i zauvik tamo." Više od 35 godina je na onom mjestu. U Petrovoj ulici na Toću. Stari duh legendarne "Bakre" očuvao se i u novom ruhu. Štoviše, kao da je postala još "spliskija" s novim preuređenjem otprije nekoliko godina.

"Bakra", uz konobu pizzeriju "Lučac", jednostavno čini, definira, Petrovu ulicu, malu, ali slatku, svojevrsnom gastro-kaletom koja je uspješno odoljela sveopćoj "turistifikaciji" grada pod Marjanom. Nije da nema turista, dapače, ali nije se nauštrb prometa odrekla onoga najvažnijeg što čini Split splitskim – svoje duše.

Prošla je dosta toga, od rata, preko nestašice, pa do najezde turista....

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. studeni 2024 09:32