Iako mnogi imaju kaktus u svojim domovima, sigurno ga nisu probali jesti. Tisućama godina je kaktus bio hrana za autohtone stanovnike jugozapada SAD-a i Meksika. Isto tako, neki dijelovi kaktusa se koriste za bojanje tkanina, ali i lijekove. Dakle, kaktus nije samo biljka koju je jednostavno održavati, ona je puno više, piše Živim.
Što je kaktus?
Iako postoji mnogo vrsta kaktusa, najčešća sorta koja se koristi kao hrana je kaktus opuncija (indijska smokva). Ova vrsta kaktusa ima ravne listove ovalnog oblika poznate kao jastučići. On se jedu kao povrće u meksičkoj i srednjoameričkoj kuhinji. No, to nije jedini jestivi dio kaktusa opuncija. Biljka također daje ružičasto-crveni plod poznat kao bodljikava kruška ili kaktus kruška. No, u ovom članku ćemo se fokusirati na listove kaktusa....
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....