StoryEditorOCM
HranaDOBITNA KOMBINACIJA

Drugi bi sa smokvama, mandarinama, kaduljom uvijek radili iste stvari, ali Mijo im je dodao neočekivani začin i napravio svjetsku senzaciju! Pokazao je ‘nos za biznis‘, proizvode izvozi u svijet

20. prosinca 2021. - 10:02

Charamanga - što vam prvo padne na pamet?

Neko čaranje, kakva egzotična životinja ili možda tropsko voće u tipu manga. Ne, nije ni jedno ni drugo ni treće. Charamanga su ljuti umaci „potekli” iz kužine vrsnog kuhara Mije Ćelića iz Metkovića. Mnogi su su uvjerili u Mijine kulinarske sposobnosti, ali „spicy” umacima nadmašio je samoga sebe.

Miji je pošlo za rukom spojiti nespojivo. Smokve, mandarine, višnje, kunkvate, dalmatinsko bilje, kadulja, vrisak fantastično se slažu ljutim papričicama, a konačan proizvod su kapljice za kojima uzdišu gastronauti i ljubitelji „ljutoga” diljem svijeta.

Za Charamangu su čuli i u dalekoj Indiji, pa je u pripremi izvoz više od deset tisuća bočica u tu daleku zemlju. Ali domaći ljubitelji ljutoga nemaju razloga za brigu....

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. studeni 2024 01:31