Posebnost mesne štruce je jednostavnost pripreme, a može se naći i u svečanom izdanju poslužena uz umak od jogurta i češnjaka. Mesnu štrucu obožavamo, a donosimo recept s dodatkom lisnatog tijesta, piše Coolinarika. Ova mesna štruca uglavnom ne ispada svima vizualno ista jer prilikom isprepletanja krajeva tijesta svatko to radi na neki svoj način.
SVEČANA MESNA ŠTRUCA
SASTOJCI:
1 svitak pravokutnog lisnatog tijesta
600 g mljevene svinjetine
1 luk (80 g)
3 žlice maslinova ulja
1 stapka celera
1 jabuka
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žumanjak
2 žličica Vegete
¼ žličice Vegeta Maestro Majčina dušice
Vegeta Maestro mljeveni crni papar
sol
2 žlice mlijeka
ZA UMAK:
200 ml čvrstog jogurta
1 češanj češnjaka
malo nasjeckanog svježeg peršina
sol
Vegeta Maestro Crni...