StoryEditorOCM
HranaNEŠTO NOVO

Mesnu štrucu obožavamo zbog jednostavne pripreme; donosimo recept s dodatkom lisnatog tijesta koji do sada nismo radili

Piše M.P.
30. prosinca 2021. - 17:09

Posebnost mesne štruce je jednostavnost pripreme, a može se naći i u svečanom izdanju poslužena uz umak od jogurta i češnjaka. Mesnu štrucu obožavamo, a donosimo recept s dodatkom lisnatog tijesta, piše Coolinarika. Ova mesna štruca uglavnom ne ispada svima vizualno ista jer prilikom isprepletanja krajeva tijesta svatko to radi na neki svoj način.

SVEČANA MESNA ŠTRUCA

SASTOJCI:

1 svitak pravokutnog lisnatog tijesta

600 g mljevene svinjetine

1 luk (80 g)

3 žlice maslinova ulja

1 stapka celera

1 jabuka

1 žlica nasjeckanog peršina

1 žumanjak

2 žličica Vegete

¼ žličice Vegeta Maestro Majčina dušice

Vegeta Maestro mljeveni crni papar

sol

2 žlice mlijeka

ZA UMAK:

200 ml čvrstog jogurta

1 češanj češnjaka

malo nasjeckanog svježeg peršina

sol

Vegeta Maestro Crni...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. studeni 2024 03:32