StoryEditorOCM
HranaJEDNOSTAVNO I BRZO

Kupili ste povoljno lješnjake, ali sad vas muči kako im oljuštiti opnu? Donosimo dva uspješna načina koja su smislili slastičari i stvarno pale

4. lipnja 2021. - 13:51

Mnogi vole raditi kolače od lješnjaka, ali im je čišćenje tog ploda od kožice naprosto noćna mora.

Slastičari, kojima posao nalaže da se naprosto moraju bakćati s tim, smislili su dva načina koja, barem djelomično, olakšavaju posao.


Prvi način

Lješnjake ispeći u pećnici i dok su topli staviti ih na krpu i trljajući ih čistiti kožicu. Može se trljati i bez krpe, ali pripazite da se ne opečete.

Drugi način

U veći lonac ulijte vodu. Stavite je na štednjak i pričekajte da voda provri, dodajte jednu punu žlicu sode bikarbone.

Pripazite, jer će se u tom trenutku voda početi pjeniti.

Kuhajte lješnjake oko pet minuta, zatim ih procijedite u cijedaljci, a onda preko njih naglo prelijte hladnu vodu, koja će zbaciti kožicu s lješnjaka.


Većin...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. listopad 2024 20:58