StoryEditorOCM
HranaSTRUČNJACI SAVJETUJU

Donosimo cjeloviti vodič za ispravno zamrzavanje namirnica: svinjetinu 'u led' do šest mjeseci, juhe ne duže od tri, evo što raditi s ambalažom, kako testirati hranu...

23. listopada 2017. - 21:02

Većina naših građana zamrzava namirnice. Najčešće se zamrzava meso, koje se često kupuje na akcijama i zatim stavlja u ledenicu. Osim mesa, na više mjeseci zamrzavaju se i kolači, juhe, kruh. No, meso i druge namirnice imaju određen rok trajanja, pa se namirnice trebaju potrošiti u točno određenom vremenu.

Vodič o zamrzavanju hrane izradili su američko ministarstvo zdravstva, odjel australske vlade za zdravlje i američka Agencija za hranu i lijekove (FDA). Također, upute za držanje hrane na niskim temperaturama izradila je i hrvatska tvrtka "Labosan", specijalizirana za sigurnost hrane.

Naši i strani stručnjaci napominju da je najbolja temperatura za smrzavanje ona od -18 stupnjeva, a hrana treba biti zapakirana sa što manje zraka u vrećici. Na vrećicu treba staviti nalj...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. studeni 2024 16:08