StoryEditor
GastroIZ PERINE KUŽINE

Kultni splitski kuhar dao izvrstan prijedlog za ručak koji nije ni kompliciran, ni skup, već nam rade zazubice! Otkriva idealan omjer u mljevenom mesu

Piše PSD
6. svibnja 2020. - 10:49
Arhiva/Hanza Media

"Novi dan, novi recept. I mogu vam reć da guštam, guštam s vama. Jutros kad sam se probudija, kad san upalija mobitel i laptop, toliko slika, toliko videa jela koja ste vi radili, koja su vam uspjela, kruha koji vam je uspija, e to je zadovoljstvo, to je satisfakcija...

Tako ćemo i danas napraviti dva tradicionalna jela, koja jedemo u našim krajevima, koje volimo. Pokazat ću vam način na koji ih ja radim..." - rekao je u svom videu ugledni i nagrađivani splitski chef Pero Savanović, koji je na Facebook stranici Chef kuha doma detaljno demonstrirao kako on priprema sataraš i gurmansku pljeskavicu.

image
Rijetko tko se neće radovati sočnoj pljeskavici
Ilustracija/Shutterstock


Budući je riječ o jelima koja zaista nisu komplicirana za napraviti, a imate i dovoljno vremena za poći do trgovine u nabavku nemate li sve potrebne namirnice, evo i prijedloga za današnji ručak.

Ili sutrašnji.


ZA SATARAŠ JE POTREBNO (mjera za 2 osobe):

2 kapule (crveni luk)

3 paprike

3 režnja češnjaka

4 rajčice (mogu i cherry, pošto drugima još nije sezona)

1 žlica šećera

sol, papar, maslinovo ulje

image
Pero Savanović je dao puno korisnih savjeta, stvarno se isplati pažljivo pogledati video 
Facebook

ZA PLJESKAVICE JE POTREBNO (mjera za 2 osobe):

500 grama mljevenog mesa

1 kapula

40 grama pancete

50 grama mozzarelle

1 žlica ljute paprike

sol, papar

1/2 dcl vode

ulje

"Mesara zamolim da mi samelje 70:30, 70 za govedinu, 30 za svinjetinu, to je dovoljno da poveže goveđe meso i da ostane sočno" - otkrio je Savanović svoj savjet za idealnu kombinaciju mljevenog za pljeskavicu.

Što se postupka za pripremu sataraša i gurmanske pljeskavice tiče, najbolje je da ga sami pogledate u videu, u kojemu je Savanović tijekom kuhanja dao puno dobrih savjeta, poput onog da dvije vrste luka u mesu na roštilju nisu pametan izbor...

#PERO SAVANOVIĆ#RECEPT ZA SATARAŠ#RECEPT ZA GURMANSKE PLJESKAVICE

Izdvojeno

8. svibnja 2020. - 12:57