StoryEditor
GastroOKUSI KOJE PAMTIMO

Ova će vas tradicionalna slastica podsjetiti na mladost i bezbrižnija vremena

Piše Native studio SD
15. srpnja 2020. - 15:50
Duje Klarić/HANZA MEDIA

Sameljite 45 dag neoguljenih badema, a 45 dag krupnije nožem nasjeckajte. Dobro miješajte 6 cijelih jaja sa 70 dag šećera, dodajte bademe, 1 nariban oraščić i naribanu limunovu koru. Oblikujte malene jednake okruglice, po sredini pritisnite prstom da se napravi lagana udubina, i pecite na laganoj vatri da se više suše nego peku. Škrovadu na kojoj se peku premažite voskom. Prirodni pčelinji vosak umotajte u komadić krpice, škrovadu ugrijte i premažite voskom. Glavno je da bude ravnomjerna toplina pri pečenju.

Sastojci:

  • 90 dag badema
  • 6 jaja
  • 70 dag šećera
  • 1 oraščić
  • 1 limun
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

17. rujan 2020 11:36