StoryEditorOCM

Ovo je 5 najvećih trgovačkih centara na svijetu, imaju veličinu 50 nogometnih stadiona

Piše MOZAIK SD
25. listopada 2023. - 22:18

Trgovački centar u Dubaiju, Dubai mall, zauzeo je 5. mjesto na ljestvici najvećih svjetskih trgovačkih centara. Veličina ovog trgovačkog centra ekvivalent je 50 nogometnih igrališta. U njemu se nalazi 1200 različitih trgovina, među kojima i najveća trgovina slatkiša na svijetu, hotel od pet zvijezdica, 22 filmska platna i preko 120 restorana i jedan od najvećih akvarija na svijetu.

SM mall of Asia našao se na 4. mjestu ove liste, otvoren je 2006. godine, a sastoji se od četiri bloka kojima se ljudi kreću od jednog do drugog.  Glavna atrakcija je zasigurno Imax kino i najveće 3D kino platno na svijetu i klizalište.

Mall u Bangkoku ima nevjerojatnih osam katova, a zanimljivo je da je ovaj trgovački centar bio zapaljen za vrijeme protesta te je gorio dva dana. Nakon nekoliko mjeseci reparacije, trgovački centar je ponovno otvorio.

Golden Resources mall na ovoj je ljestvici zauzeo je visoko 2. mjesto, a procjenjuje se da dnevno ugosti i do 50.000 posjetitelja, od kojih su većina turisti, zahvaljujući lokaciji trgovačkog centra koji se smjestio dalje od centra Bejinga, no to predstavlja problem jer do njega nije lako doći.

New South China mall po ovom je TikTokeru najveći svjetski trgovački centar, a sastoji se od 7 zona od kojih svaka predstavlja po jedan internacionalni grad, a prava je atrakcija i replika Slavoluka pobjede, kao i vanjski i unutarnji rolerkoster. Ovaj je trgovački centar dobio naziv "Mall duhova". 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 12:24