StoryEditorOCM
Društvena mrežafacebook polemika

Mirjana Hrga povodom Masterchefa napala roditelje nasilnika i naljutila HRT-ovca: Okani se roditelja!

Piše mozaik sd
5. rujna 2023. - 17:21
Mirjana Hrga: Kad od prvog dana odgajaš svoje dijete, taj ne udara drugo jer ima koju kilu višeNeja Markičević/Cropix

Sudionica nove sezone Masterchefa, 21-godišnja Lara Biloš u jednoj je emisiji progovorila o vršnjačkom nasilju kojem je bila izložena.

"Roditelji su me izvukli iz kruga pakla koji sam prolazila. Bila sam povučena, nisam htjela ni s kim komunicirati. Moji roditelji su svojom upornosti uspjeli to privesti kraju", ispričala je ona.

Ta je izjava potaknula bivšu novinarku, danas poduzetnicu Mirjanu Hrgu na objavu na svome Facebook profilu. U njoj se obrušila na roditelje djece koja vrše nasilje nad drugom djecom, ali i izazvala kratku, ali žestoku raspravu s redateljem Željkom Musićem, zaposlenikom Informativnog servisa Hrvatske Radiotelevizije, piše Dnevno.hr.

image

Željko Musić energično je branio roditelje kao takve

Josko Šupić/Cropix

"Kaže jedna preslatka i pristojna djevojka u Masterchefu da je bila žrtva psihičkog i fizičkog nasilja u školi i to - zbog izgleda. Nije meni čudno da su klinci blesavi, ali nije to do njih, to su tamo neki promašeni roditelji. Ne mogu shvatiti tu životnu nepravdu koja debilu da priliku odgajati dijete", zapisala je Hrga na Facebooku.

Nenasilni ćiro blažević

Na tu je objavu replicirao Musić: "Mirjana, okani se roditelja... Nisu oni baš za sve krivi. Roditelji su jedina zlostavljana stranka".

"Željko Musić, a nego tko je? Da nije "škola"? Sve iz kuće dolazi. Ulica odigra svoje, sigurno, ali kad od prvog dana odgajaš svoje dijete, taj ne udara drugo jer ima koju kilu više", odgovorila mu je Hrga.

"Možda ova samo (ko i svi danas) želi ispast žrtva. Ne gledam te emisije pa nagađam, ali može biti da su joj se rugala djeca koja nemaju roditelje, ili su djeca iz propalih brakova, boga pitaj šta može bit, ali ako je itko prvi za pljunuti, onda su to valjda roditelji, uvik krivi za sve, koliko učine ili daju uvik malo...itd. Roditelji su blagodat koja izumire, nešto što nema cijenu, borci i šampioni bez priznanja i nagrade", odgovorio je Željko Musić.

"Ne traži opravdanje za svinjariju. Nema tu popusta. Pa što je Ćiro Blažević trebao biti siledžija jer mu je - po vlastitom priznanju - stari bio alkos. Nakon godina novinarstva prilično solidno mogu prepoznati folirante", napisala je Mirjana Hrga..

"Ma zašto uopće netko u kuharskom showu priča o maloljetničkom zlostavljanju. Očito je namjera steći simpatije gledatelja, pa što se poslije skuha", rekao je Musić.

‘paziti što se usađuje u tabulu rasu mog djeteta‘

"Znam na što ciljaš, ali nisi gledao pa si lišen za dojam, a zvučiš kao da si preslikao ‘presudu‘ za budalaštine poput #MeToo. U tome bismo se npr. složili", odgovorila je Hrga.

"Neću više polemizirat, ali nisam fan tih žrtvi koje se javno ispovijedaju", zaključio je Musić.

"A vidiš, ja bih na ovu temu mogla polemizirati do jutra, jer to (odgoj) je ključ podnošljivog društva", dodala je Hrga.

U raspravu na Facebooku uključili su se još neki, pa tako i karatistica, model i avanturistica Dvina Meler. "Ja sam roditelj i na meni je odgovornost paziti što usađujem, kao i paziti što se općenito usađuje, u tabulu rasu mog djeteta. Točka", napisala je ona.

"Vidi se da ste mlada majka. Pričekajte srednju školu i faks, kad se svi okolo urote protiv vas, a vi u toj borbi ostanete sami. Ali roditelji su najveće face na kugli zemaljskoj, dobri i savjesni roditelji, u njihovoj žrtvi nema kraja. Ma oni su čudo i najcool face, ko Modrić na terenu", zaključio je Željko Musić raspravu na Facebooku.

Rasprava je i izašla izvan društvene mreže, baš kao i pitanja smije li se ispovijedati u zabavnim emisijama, zašto sudionice i sudionici to rade, koliko su odgovorni roditelji nasilnika i žrtava, jesu li djeca tabula rasa te je li #MeToo budalaština.

image

Dvina Meler u raspravu se uključila kao majka

 

Srdjan Vrančić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 07:13