StoryEditorOCM
Društvena mrežanisu ga osudile

Matanića lajkom i srcima na Facebooku podržale poznate Hrvatice: Tatjana Jurić, Andrea Šušnjara, novinarke RTL-a i HRT-a

Piše Scena SD
5. travnja 2024. - 22:57

Vijest da je hrvatski redatelj Dalibor Matanić seksualno uznemiravao ženske kolegice večeras je mnoge iznenadila.

I dok se većina Hrvatske zgražava nad ponašanjem ovog čovjeka, oca troje djece oženjenog glumicom Helenom Minić Matanić, na njegovom Facebook profilu se ispod pokajničkog priznanja nižu poruke podrže i ‘lajkovi‘ među kojima su i oni poznatih osoba.

image

Dalibor Matanić

Nera Simic

Pjevačica Magazina Andrea Šušnjara, voditeljica Bravo radija Tatjana Jurić, novinarka RTL-a Ivana Ivanda Rožić, novinarka HRT-a Elizabeta Gojan, glumica Nada Abrus, nekadašnji prateći vokal popularnim pjevačima Ivana Čabraja, manekenka Kristina Lumbar, glumac Lovro Juraga poznat kao pobjednik showa Zvijezde pjevaju, žena Mrleta iz Let 3 Ivanka Mazurkijević... samo su neke od osoba iz javnog života koji su dali podršku Mataniću.

- Iskreno i hrabro i dalje! - napisala mu je Elizabeta Gojan.

- Nikada nismo radili zajedno, ali ja u ovu priču ne vjerujem!! Ova priča ima podtekst!! Kao izvrstan režiser želiš gledatelje potaknuti na razmišljanje, potičući emocije - poručila je Nada Abrus, dok je TV voditeljica Hana Tabaković Baksa napisala: Samo hrabro.

image

Dalibor Matanić s ekipom serije Šutnja.

Press

Na svom se Facebooku oglasila i urednica emisije In Magazin na Novoj TV Ivana Mandić Marković.

- S obzirom da ispod pokajničke objave čiitam poruke podrške niže navedenom redatelju dodajem samo da mu od srca zaista želim ozdravljenje, a pokajanje neka uslijedi potom. PODRŠKU DAJEM DJEVOJKAMA I ŽENAMA koje se u komentarima ispod njegove objave ne spominju (sramotno) ! HRABRO je bilo progovoriti i reagirati! A institucije neka dalje obave svoj posao! - mišljenja je Mandić Marković.

Aktivistkinja za ljudska i ženska prava Sanja Sarnavka komentirala je za Index kako već mjesec i pol dana zna za slučaj Matanić.

- Ništa se nije poduzimalo. Ja nemam što raditi dok žrtve ne progovore. Sad treba vidjeti koliko ih je, tko će progovoriti i što se točno događalo i vidjeti zašto se događalo. Užasan šok jer se u javnosti predstavljao kao muški feminist koji brine o ženama. Radio je seriju Šutnja upravo o užasnom zlostavljanju mladih djevojaka tako da je šokantno, ali sad treba vidjeti što će se dalje događati, koliko će izaći žena da točno saznamo što se sve događalo i što je sve radio - rekla je predsjednica Upravnog vijeća Zaklade Solidarna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 17:56