StoryEditor
Auto motoMazda 6

Najavljena velika transformacija ‘šestice‘ u sljedećoj generaciji, najsnažniji agregat isporučivat će i do 360 KS

Piše R. R.
1. svibnja 2020. - 07:25
Mazda

Nakon vrlo slične druge i treće generacije, te nekoliko gotovo neprimjetnih facelift promjena Mazda 6 će doživjeti velike transformacije u sljedećoj generaciji.

Prema najavama, dolazeći model zasigurno stiže na potpuno novoj platformi, s pogonom na stražnje kotače i rednim 6-cilindarskim agregatom (Skyactive X i D). Iako nema previše detalja o motorizaciji nove Mazde 6, može se očekivati prošle godine predstavljena Skyactive X tehnologija, kao i 48-voltni blagi hibridni sustav.

Prema najavama od lani najsnažniji agregat isporučivat će i do 360 “konja”. Kada je riječ o izgledu, očekuje se da će automobil imati elemente koncepta Vision Coupe, koji je predstavljen na Sajmu automobila u Tokiju 2017. godine.

U ovom trenutku nema riječi o novim specifičnostima koncepta, ali je jasno da se radi o elegantnom coupeu s četvorim vratima čiji su karakteristike izdužena hauba, kompaktna karoserija i primjetno veće staklene površine. Iako je unutrašnjost koncepta predstavljena s četiri sjedala, sljedeća Mazda 6 će vjerojatno zadržati svoj prijašnji komfor i dovoljno mjesta za pet osoba.

Međutim, to možda i nije sasvim točno jer je u službenoj Mazda publikaciji navedeno da postoji šansa da bi se Mazda 6 sljedeće generacije mogla proizvoditi i u coupe varijanti s dvoja vrata. Očekuje se da će se Mazda 6 četvrte generacije naći u prodaji 2022. godine i da će pomoći kompaniji u ambicijama da se približi konkurentima u premium klasi kojoj teži. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

26. rujan 2020 23:15