StoryEditorOCM
Slikarstvodo 5. kolovoza

Mikulić ponovo izlaže u Francuskoj alijansi; magistar društvenih znanosti zaronio u slikarstvo izgradivši vlastiti stil

Piše M. G.
4. srpnja 2024. - 14:22

Splitski umjetnik Dado Mikulić ponovo izlaže u prostoru Alliance Francaise de Split (Francuska alijansa Split) u Marmontovoj 3. Slikar koji je završio tehnički studij kao diplomirani inženjer, a kasnije postaje magistar društvenih znanosti, zadnjih se godina ozbiljnije posvetio slikanju eksperimentirajući s raznim slikarskim tehnikama i pravcima, pri tom razvijajući vlastiti stil.

Ovaj put predstavlja se sedmom samostalnom izložbom “Apstraktni maksimalizam” na kojoj će publici sutra podastrijeti izbor svojih posljednjih djela u kojima neiscrpno istražuje mogućnosti interpretiranja apstraktnog konstruktivizma s elementima apstraktnog ekspresionizma.

image

Plakat izložbe ‘Apstraktni maksimalizam‘

“Gotovo bismo svaku Mikulićevu sliku mogli usporediti s dječjim igralištem omeđenim sigurnim granicama dok se unutra razvija funkcionalna igra”, kaže kustosica izložbe Darka Perko.

“Stvaralaštvo Dade Mikulića nabijeno je snažnim slikarskim impulsom iz kojeg nastaju slike impregnirane maksimalizmom boja, tekstura i geometrijskih likova. Iako svoj izraz crpi iz stoljetne prisutnosti apstrakcije u svijetu i u Hrvatskoj, njegovo slikastvo je rezultat vlastitog traganja za autentičnim likovnim izrazom te je uvijek u sudodnosu s procesom slikanja potaknutim unutrašnjim poticajima i impulsima”, govori Perko, koja će sutra u 21 sat ujedno i otvoriti Mikulićevu izložbu u Marmontovoj.

Posjetitelji će moći razgledavati “Apstraktni maksimalizam” u Francuskoj alijansi Split do 5. kolovoza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. srpanj 2024 14:23