Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
Ostaloradio u karanteni

KLFM ima recept za mekanu dušu u dane karantene

Piše Jakov Kosanović
3. travnja 2020. - 11:35
Djelatnici radia KLFM. Ante Čizmić/Hanza MEDIAAnte Cizmic/Cropix

“Kad smo planirali i pokretali KLFM radio, od samog početka zamislili smo ga kao radio zajednice, odnosno kao radio koji će stvarati zajednica.

Situacija u kojoj se nalazimo, sada više nego ikada, vrijeme je zajednice i solidarnosti, vrijeme je medija u zajednici.

Beskonačno smo sretni što je naš mali radio ovih dana, nošen potrebom za komunikacijom i dijeljenjem, eksponencijalno narastao u svakom pogledu”, kaže nam Ivica Mitrović, docent dizajna interakcija i interaktivnih medija na splitskoj Umjetničkoj akademiji, inače i član aktivne ekipe streaming radija KLFM.

Radioaktivne ekipe, dakle, ali sa zračenjem koje već osam godina ima dobar utjecaj na zajednicu.


- Od samog početka radio smo projektirali na način da svakom zainteresiranom pojedincu pojednostavimo sudjelovanje u aktivnostima radija, koristeći brojne mogućnosti tehnologije i medija današnjeg vremena. Da smo na pravom putu, postaje jasno ovih dana kada, bez ulaska u studijski prostor u zgradi Doma mladih, KLFM radio ne samo da funkcionira, nego generira rekordnu programsku satnicu.

Ne govorimo samo o ‘pametnoj’ i ljudskom rukom vođenoj automatizaciji, već o programu koji proizvode i selektiraju vrijedne KLFM-ovke i KLFM-ovci iz svojih domova. Trenutno program, koji ide neprestano 24 sata na dan, sedam dana tjedno, generira 35 volontera i volonterki, vrijednih kotačića naše mašine. Oni proizvode 66 sati programa tjedno, što je oko 300 sati mjesečno kroz tridesetak različitih emisija i desetak programskih blokova”, rezimira učinak i brojke Ivica.

Budite doma, snimajte jinglove

A u brojevima i ishodima sve skupa može izgledati i veće i bolje, jer KLFM-ovci pozivaju publiku na sudjelovanje u kreiranju programa. Dobrodošli su svi koji imaju mobitel, računalo (želi se mp3 format, minimalno 192kbps) i koji su KLFM friendly, kažu.

“Budite doma, snimajte jinglove, mikseve, priloge, priče, razmišljanja iz karantene… budite kreativni, ne dajte se slomiti. Otvaramo naš radijski prostor u kratkim dnevnim blokovima za vas i za sve sadržaje koji su kompatibilni s našim radijskim programom”, poručuju KLFM-ovci.

Sve što se snimi može se poslati na e-mail adresu info@klfm.org, a kako izgledaju ti prilozi iz raznih karantena može se poslušati već ovog petka od 13 do 15 sati u programskom bloku “All in your head”.

“Ni ovaj petak neće proći bez toplih poruka za sve nas koji smo izolirani dok stojimo doma i čekamo povratak u neku novu realnost. U nadi da će ovo opsadno stanje što kraće trajati i da ćemo svi iz njega izići živi, zdravi i normalni, pozivam svih da nam pošalju što god im padne na pamet, a što bi htjeli podijeliti s drugima” govori KLFM-ovka Kristina Tešija.

Od 15 do 16.45 uslijedit će program “Erykah Badu – Live (1997.)”, u kojem će biti predstavljen Erykin “živi” album, koji je objavljen odmah iza prvijenca “Baduizm”, a od 17 do 18 glazbeni koktel kanadskog producenta Dana Snaitha, koji je na svjetskom gramofonu poznat kao Caribou.

KLFM ima i “Recept za mekanu dušu”, koji je skrojila Rea Bušić. “Za recept je potrebno: jedna ili više osoba (koje ne izlaze iz zidova vlastitog stana ili kuće, naravno), KLFM radio, čaša vina (po potrebi). Upute: 1. Postavite se uz prozor preko kojeg možete osjetiti zalazeće sunce i upalite KLFM, 2. Plešite.”•

#RADIO KLFM

Izdvojeno