StoryEditor
Kazališteča je pusta korona

Splitske balerine i baletani snimili novi šaljivi video iz svojih domova uz poruku: ‘Do viđenja, do skorog viđenja u kazalištu!‘

24. travnja 2020. - 14:25
Prizor iz videa splitskoga trojca, s pozivom na potporu Crvenom križu YouTube Snapshot

Ništa ne može zaustaviti umjetnost, moto je pod kojim su balerine i baletani splitskog ansambla HNK snimili novi videoklip za sve ljubitelje plesne umjetnosti i publiku od koje su trenutno odvojeni zbog mjera zaštite od koronavirusa.

S obzirom na činjenicu da su kazališta zatvorena, plesači koji svakodnevno vježbaju u kućnim uvjetima odlučili su unijeti malo radosti u vrijeme karantene te na humorističan način pokazati kako provode vrijeme u plesnoj izolaciji. Svoje snimke su poslali kolegici Evi Karpilovskoj, koja je sve plesne crtice posložila u jednu zajedničku priču, a za glazbenu podlogu izabrala je Fatboy Slima.

Tako se u videu može vidjeti kako Matea Milas glača u svojoj plesnoj "pačkici", Yuto Mutai stepa uz držak metle, Minori Nakayama i Daniel Hoek plešu "mačji ples", a Maja Lončar uz "špice" kod kuće kombinira uvijače za kosu. Potom Hyejin Kim i Jurgen Rahimi, koji su zamijenili svoje rodne uloge, a Eva Karpilovska kao prava baletna Pepeljuga čisti kuhinju... Nije u pitanju samo klasični balet, već se kombiniraju i pokreti iz drugih, pa i uličnih plesnih stilova.

U svom su videouratku splitski baletani podsjetili na broj računa gradske organizacije Crvenog križa ( HR9224070001100578536 IBAN kod OTP banke) koja prikuplja novac za ugrožene od koronavirusa. 

Balerine i baletani splitskog ansambla HNK ujedno su poručili: "Do viđenja, do skorog viđenja u kazalištu!"

Također, najavili su da će 29. travnja, za svjetski Dan plesa, snimiti još jedan video iz karantene.

Video se može pogledati na ovome  linku
 

Izdvojeno

14. srpanj 2020 02:50