StoryEditorOCM
KazališteHNK Split

Članovi Kazališnog vijeća podnijeli ostavke nakon što je Puljak odbacio njihov stav o nepovjerenju intendantu Bilandžiću

Piše J. P.
31. svibnja 2024. - 18:49

Članovi kazališnog vijeća HNK Split koje je imenovao Grad dali su zajedničku ostavku.

Javnosti su uputili priopćenje u kome stoji:

Poštovani,

Ovim putem obavještavamo javnost da smo 31. svibnja 2024. godine, nakon održane 19. sjednice Kazališnog vijeća HNK Split, podnijeli neopozivu ostavku na članstvo u Kazališnom vijeću.

U okviru zakonskih propisa i naših stručnih znanja nastojali smo odgovorno i savjesno pridonijeti radu HNK Split. Već duže vrijeme smatramo da situacija u nacionalnoj kući nije dobra i pokušali smo na različite načine, unutar djelokruga i ovlasti Kazališnog vijeća, ukazati na uočene nedostatke u radu aktualne uprave.

Moralni čin

Zbog puno puta ponovljenih zahtjeva za poštivanjem rokova i procedura, usklađivanja i ostvarivanja programa nacionalne kuće kao i zbog nemogućnosti daljnjeg neovisnog obavljanja vijećničke dužnosti, u ovom nam se trenutku ostavka čini jedinim moralnim i ispravnim činom.

Zahvaljujemo Gradu na ukazanom povjerenju i na suradnji koju smo tijekom ovog razdoblja ostvarili. Posebno zahvaljujemo svim djelatnicima Hrvatskog narodnog kazališta Split na njihovoj pomoći i susretljivosti.

Hrvatsko narodno kazalište Split institucija je od izuzetne važnosti za kulturni život Splita i vjerujemo da će svi dionici dati sve od sebe da nacionalno kazalište zadrži svoje mjesto „hrama kulture“ na ovim prostorima, stoji u priopćenju koje su potpisali

prof. dr. sc. Magdalena Nigoević, predsjednica, Luka Jadrić, potpredsjednik, te članovi  Mila Botteri Bulimbašić,Marija RamljakHelena Petković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. lipanj 2024 13:23