stdClass Object ( [id] => 283861 [title] => Demi Moore - seksualnost kao najsnažnije glumačko oružje [alias] => demi-moore-seksualnost-kao-najsnaznije-glumacko-oruzje [catid] => 256 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] => Pojava Demi Moore s kćerkama u Hrvatskoj bila je poprilično zastupljena u domaćim medijima. Demino se nedavno ljetovanje u Lijepoj našoj se pratilo u stopu - znali smo da je stigla u zračnu luku Dubrovnik, guštala u večeri na Hvaru itd. No, nekako je veću pažnju od Demi izazvalo objavljivanje njezina računa u restoranu kamo je ostavila pozamašnu “manču“. Od fotografije računa, podijeljene na portalima i društvenim mrežama, u sjeni je ostala slika same Moore koja se odlično drži u svojim pedesetima (rođena 1962.).

Nismo, tako, opazili nijednu pohvalu na račun glumičina dobrostojećeg izgleda, niti da se netko, onako usput, možda sjetio ljetne scene iz nastavka “Charliejevih anđela“ i zamislio Demi kako opet sa surferskom daskom ispod desne ruke korača hrvatskom plažom u seksi crnom bikiniju s vitkom linijom, izazivajući zavist ne samo kod kolegice iz filma Cameron Diaz. Demina kćerka Tallulah iz braka s legendarnim akcijskim junakom Bruceom Willisom kao da je znala da će njezin “look“ u Hrvatskoj ostati neopažen pa je koncem lipnja na Instagramu, “urbi et orbi“, objavila majčinu fotografiju u tanušnom kupaćem kostimu nazvanu “mymomsbodtho“ (tijelo moje mame).
Kratkotrajni 'comeback' sa 'Charliejevim anđelima 2'
Prema tijelu na fotki, čini se da je Moore u kasnim tridesetima, tek desetak godina starija od kćerki Tallulah i Scout. Recimo da bi i danas bez problema mogla uskočiti u bikini iz akcijske komedije “Charlie's Angels 2“, snimljene 2003. godine. Glumica se inati vremenu napornim treningom planirajući novi “comeback“ i karijerni “makeover“ nakon bolnog kraha braka sa znatno mlađim Ashtonom Kutcherom, koji ju je zamijenio 32-godišnjom Milom Kunis. Sudeći po najavljenim filmovima na internet stranici IMDb.com (“Wild Oats“, “Forsaken“), trijumfalni povratak Demi se baš i ne nazire, no svejedno glumica svakog dana vježba i pazi na prehranu kako bi ostala “fit“ i sačuvala mladenačku figuru.

Takvoj posvećenosti Demi je oduvijek bila sklona. Na primjer, za ulogu u “Striptizu“ (1996.) svakodnevno je trčala uz obalu, znojila se na fitnessu, vježbala jogu i uzimala satove plesa, kako bi se pripremila za akcijsku dramu “G.I. Jane“ (1997.) džogirala je po deset kilometara i dizala utege u teretani, a za potrebe “Charliejevih anđela 2“ se podvrgnula striktnoj dijeti. Sa “Charlie's Angels 2“ Demi je ostvarila kratkotrajni “comeback“. Na izmaku devedesetih, najplodnijeg razdoblja njezine karijere, Moore je posljednju ulogu ostvarila u “Razarajućem Harryju“ (1997.) Woodyja Allena i uzela pauzu poslije razvoda od Willisa 1998., povukla se iz javnosti i pala ispod hollywoodskog radara.
Radila je sklekove na jednoj ruci kao 'G.I. Jane'
Predugo je izbivala iz filmskog sistema da ju je Hollywood zaboravio, a nedugo poslije trenutka kad ju je uloga negativke u “Charliejevim anđelima 2“ trebala ponovno vratiti pod reflektore unatoč nakupljenim godinama, ispostavilo se da joj je važniji bio “comeback“ na ljubavnom planu - uplovila je u brak s Kutcherom i češće punila tabloidne rubrike umjesto kulturne. Otad naovamo ostvarila je mahom sporedne uloge u svega šačici filmova (“Bobby“, “Gospodin Brooks“, “Crni ponedjeljak“), rijetko glavne (“Bez greške“).

Malo je to za hollywoodsku megazvijezdu devedesetih, vjerojatno najveću uz Juliju Roberts i Sharon Stone, koja je provocirala javnost imidžom i ulogama, nizala filmske hitove, podizala ženske honorare nebu pod oblake i bila jedna od ključnih predvodnica novog feminističkog “girl power“ pokreta. Karijeru je Demi započela još u osamdesetima s filmovima poput “Vatre svetog Elma“ i “Mi nismo anđeli“. U zvijezde ju je, pak, lansirao “Duh“, romantična melodrama o ljubavi jačoj i od smrti, inače najveći kinohit ljeta 1990. s preko 215 milijuna dolara utrška samo u SAD-u.
Žderačica muškarca (Michaela Douglasa) u 'Razotkrivanju'
Utjelovivši dobitnu zvjezdanu kombinaciju nježnosti, nevinosti i seksepila, nikad slađa Moore je u filmu patila i ridala suze za pokojnim dečkom Patrickom Swayzeom. Zanimljivo, bit će to takoreći posljednji put da igra nevinašce i patnicu - u filmovima koji su uslijedili seksualnost će postati njezino najjače oružje, stoga ne čudi da su uloge prvotno namijenjene njoj u romantičnoj komediji “Dok si spavao“ (1995.) i ljubavnoj melodrami “Engleski pacijent“ (1996.) dobile Sandra Bullock i Kristin Scott Thomas. Muškarci će patiti zbog nje, nuditi joj milijun dolara da spavaju sa njom ili je se bojati, što je najavila 1991. trilerom “Ubojite misli“ gdje pomaže prijateljici u ubojstvu njezinog agresivnog muža u tumačenju Willisa (!).

Moguće da je sve to do kraja zacementiralo Demino poziranje za naslovnicu “Vanity Faira“, simbol ženskog osnaženja s početka devedesetih. Godine 1991. Moore je u sedmom mjesecu trudnoće hrabro stala pred objektiv fotografkinje Annie Leibovitz i ponosno pokazala nabujalo tijelo. Bila je naga kao od majke rođena - jednom rukom je nježno pridržavala trudnički trbuh, a drugom je, kao grudnjakom, prekrila bujno poprsje. Taj potez od puritanaca je dočekan sa šokom i nevjericom, jednako kao što je Demin lik četiri godine kasnije u romantičnoj povijesnoj drami “Preljubnica“ (1995.), slobodnoj ekranizaciji romana “Grimizno slovo“ Nigela Hawthornea, 19-stoljetno društvo osudilo zbog zabranjene ljubavi i trudnoće sa svećenikom.


Međutim, fotografija je trasirala glumičinu daljnju karijeru pa njezino isklesano tijelo služi “višoj svrsi“, primjerice da spavajući s bogatašem izvuče iz financijskog ponora sebe i supruga (“Nemoralna ponuda“) ili ga koristi za seksualnu šefovsku nadmoć u napastvovanju podređenog radnika (“Razotkrivanje“), odnosno dokazuje da je ravnopravna muškarcima (“G.I. Jane“). Također, karijera joj je, na tragu naslovnice “Vanity Faira“, obilježena isprepletanjem erotike i majčinstva - u “Porotnici“ (1996.) brani dijete od ubojice, a kako bi stekla skrbništvo nad kćerkom u “Striptizu“ se svlačila za novac i ovaj put u potpunosti pokazala grudi za što je dobila rekordan ženski honorar gotovo u rangu muških kolega (12.5 milijuna dolara).

Devedesetih je Moore parirala akcijskim “macho“ muškarcima na vrhu Hollywooda poput Willisa i valjda zato znala utjeloviti časnice američke mornarice (“Malo dobrih ljudi“) i novakinje u elitnoj postrojbi (“G.I. Jane“), prkoseći uvriježenom mišljenju da armija nije za ljepši spol jer tamo “nitko sa sisama ne uspije“. Žena s mudima Jordan O'Neill iz “G.I. Jane“, “Ivana Orleanska i Supergirl u jednoj osobi”, u tom je smislu njezina signaturna uloga. Nabildana i ošišana na “nulericu“, Demi radi sklekove na jednoj ruci i na zapovjednikovu opasku da “potraži život negdje drugdje“ odgovara s “Popuši mi k...“.

MARKO NJEGIĆ

Problemi s ovisnošću

Kako bi osvojila ulogu kokainske ovisnice u “Vatri svetog Elma“, Demi Moore je morala potpisati ugovor da će se sama odviknuti od alkohola i droge. Dotad je Demi imala problema s ovisnošću. No, zahvaljujući filmu se sredila. Taj joj je angažman promijenio i život na privatnom i poslovnom planu.

Najveći kinohitovi

Demini filmovi su u američkim kinima zaradili 1.9 milijardi dolara, a u svjetskima 1.7. Evo šest najvećih “svjetskih“...
1. “Duh“ (505.7 milijuna dolara)
2. “Nemoralna ponuda“ (266.6.)
3. “Charliejevi anđeli 2“ (259.2)
4. “Malo dobrih ljudi“ (243.2)
5. “Razotkrivanje“ (214)
6. “Striptiz“ (113.3)

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Demino poziranje za naslovnicu 'Vanity Faira' 1991. je trasiralo glumičinu daljnju karijeru pa njezino isklesano tijelo služi 'višoj svrsi', primjerice da ga koristi za seksualnu nadmoć ili dokazuje da je ravnopravna muškarcima [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => 'MACHO' ŽENA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2015-08-22 14:04:59 [created_by] => 25831 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2015-08-24 14:56:32 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2015-08-23 15:48:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 4901 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 256 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link nav__link--kultura [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz kulture. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, film, tv, književnosti, glazba, kazalište, slikarstvo, arhitektura [secure] => 0 [page_title] => Kultura [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Small [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2015/08/07/Kultura/moore00.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "680x400" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 256 [name] => Kultura [alias] => kultura [description] => [parent] => 240 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 18 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Small","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7899621 Threads: 2 Questions: 1648705036 Slow queries: 4900651 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111725331 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 48 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /kultura ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /kultura/demi-moore-seksualnost-kao-najsnaznije-glumacko-oruzje-283861 [printLink] => /kultura/demi-moore-seksualnost-kao-najsnaznije-glumacko-oruzje-283861?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 232952 [name] => arni [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => arni [link] => /tag/arni ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Demino poziranje za naslovnicu 'Vanity Faira' 1991. je trasiralo glumičinu daljnju karijeru pa njezino isklesano tijelo služi 'višoj svrsi', primjerice da ga koristi za seksualnu nadmoć ili dokazuje da je ravnopravna muškarcima [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => 'MACHO' ŽENA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Demi Moore - seksualnost kao najsnažnije glumačko oružje [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-16-18-10-58-25831 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2015/08/07/Kultura/moore00.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2015/08/07/Kultura/moore00.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}Pojava Demi Moore s kćerkama u Hrvatskoj bila je poprilično zastupljena u domaćim medijima. Demino se nedavno ljetovanje u Lijepoj našoj se pratilo u stopu - znali smo da je stigla u zračnu luku Dubrovnik, guštala u večeri na Hvaru itd. No, nekako je veću pažnju od Demi izazvalo objavljivanje njezina računa u restoranu kamo je ostavila pozamašnu “manču“. Od fotografije računa, podijeljene na portalima i društvenim mrežama, u sjeni je ostala slika same Moore koja se odlično drži u svojim pedesetima (rođena 1962.).

Nismo, tako, opazili nijednu pohvalu na račun glumičina dobrostojećeg izgleda, niti da se netko, onako usput, možda sjetio ljetne scene iz nastavka “Charliejevih anđela“ i zamislio Demi kako opet sa surferskom daskom ispod desne ruke korača hrvatskom plažom u seksi crnom bikiniju s vitkom linijom, izazivajući zavist ne samo kod kolegice iz filma Cameron Diaz. Demina kćerka Tallulah iz braka s legendarnim akcijskim junakom Bruceom Willisom kao da je znala da će njezin “look“ u Hrvatskoj ostati neopažen pa je koncem lipnja na Instagramu, “urbi et orbi“, objavila majčinu fotografiju u tanušnom kupaćem kostimu nazvanu “mymomsbodtho“ (tijelo moje mame).
Kratkotrajni 'comeback' sa 'Charliejevim anđelima 2'
Prema tijelu na fotki, čini se da je Moore u kasnim tridesetima, tek desetak godina starija od kćerki Tallulah i Scout. Recimo da bi i danas bez problema mogla uskočiti u bikini iz akcijske komedije “Charlie's Angels 2“, snimljene 2003. godine. Glumica se inati vremenu napornim treningom planirajući novi “comeback“ i karijerni “makeover“ nakon bolnog kraha braka sa znatno mlađim Ashtonom Kutcherom, koji ju je zamijenio 32-godišnjom Milom Kunis. Sudeći po najavljenim filmovima na internet stranici IMDb.com (“Wild Oats“, “Forsaken“), trijumfalni povratak Demi se baš i ne nazire, no svejedno glumica svakog dana vježba i pazi na prehranu kako bi ostala “fit“ i sačuvala mladenačku figuru.

Takvoj posvećenosti Demi je oduvijek bila sklona. Na primjer, za ulogu u “Striptizu“ (1996.) svakodnevno je trčala uz obalu, znojila se na fitnessu, vježbala jogu i uzimala satove plesa, kako bi se pripremila za akcijsku dramu “G.I. Jane“ (1997.) džogirala je po deset kilometara i dizala utege u teretani, a za potrebe “Charliejevih anđela 2“ se podvrgnula striktnoj dijeti. Sa “Charlie's Angels 2“ Demi je ostvarila kratkotrajni “comeback“. Na izmaku devedesetih, najplodnijeg razdoblja njezine karijere, Moore je posljednju ulogu ostvarila u “Razarajućem Harryju“ (1997.) Woodyja Allena i uzela pauzu poslije razvoda od Willisa 1998., povukla se iz javnosti i pala ispod hollywoodskog radara.
Radila je sklekove na jednoj ruci kao 'G.I. Jane'
Predugo je izbivala iz filmskog sistema da ju je Hollywood zaboravio, a nedugo poslije trenutka kad ju je uloga negativke u “Charliejevim anđelima 2“ trebala ponovno vratiti pod reflektore unatoč nakupljenim godinama, ispostavilo se da joj je važniji bio “comeback“ na ljubavnom planu - uplovila je u brak s Kutcherom i češće punila tabloidne rubrike umjesto kulturne. Otad naovamo ostvarila je mahom sporedne uloge u svega šačici filmova (“Bobby“, “Gospodin Brooks“, “Crni ponedjeljak“), rijetko glavne (“Bez greške“).

Malo je to za hollywoodsku megazvijezdu devedesetih, vjerojatno najveću uz Juliju Roberts i Sharon Stone, koja je provocirala javnost imidžom i ulogama, nizala filmske hitove, podizala ženske honorare nebu pod oblake i bila jedna od ključnih predvodnica novog feminističkog “girl power“ pokreta. Karijeru je Demi započela još u osamdesetima s filmovima poput “Vatre svetog Elma“ i “Mi nismo anđeli“. U zvijezde ju je, pak, lansirao “Duh“, romantična melodrama o ljubavi jačoj i od smrti, inače najveći kinohit ljeta 1990. s preko 215 milijuna dolara utrška samo u SAD-u.
Žderačica muškarca (Michaela Douglasa) u 'Razotkrivanju'
Utjelovivši dobitnu zvjezdanu kombinaciju nježnosti, nevinosti i seksepila, nikad slađa Moore je u filmu patila i ridala suze za pokojnim dečkom Patrickom Swayzeom. Zanimljivo, bit će to takoreći posljednji put da igra nevinašce i patnicu - u filmovima koji su uslijedili seksualnost će postati njezino najjače oružje, stoga ne čudi da su uloge prvotno namijenjene njoj u romantičnoj komediji “Dok si spavao“ (1995.) i ljubavnoj melodrami “Engleski pacijent“ (1996.) dobile Sandra Bullock i Kristin Scott Thomas. Muškarci će patiti zbog nje, nuditi joj milijun dolara da spavaju sa njom ili je se bojati, što je najavila 1991. trilerom “Ubojite misli“ gdje pomaže prijateljici u ubojstvu njezinog agresivnog muža u tumačenju Willisa (!).

Moguće da je sve to do kraja zacementiralo Demino poziranje za naslovnicu “Vanity Faira“, simbol ženskog osnaženja s početka devedesetih. Godine 1991. Moore je u sedmom mjesecu trudnoće hrabro stala pred objektiv fotografkinje Annie Leibovitz i ponosno pokazala nabujalo tijelo. Bila je naga kao od majke rođena - jednom rukom je nježno pridržavala trudnički trbuh, a drugom je, kao grudnjakom, prekrila bujno poprsje. Taj potez od puritanaca je dočekan sa šokom i nevjericom, jednako kao što je Demin lik četiri godine kasnije u romantičnoj povijesnoj drami “Preljubnica“ (1995.), slobodnoj ekranizaciji romana “Grimizno slovo“ Nigela Hawthornea, 19-stoljetno društvo osudilo zbog zabranjene ljubavi i trudnoće sa svećenikom.


Međutim, fotografija je trasirala glumičinu daljnju karijeru pa njezino isklesano tijelo služi “višoj svrsi“, primjerice da spavajući s bogatašem izvuče iz financijskog ponora sebe i supruga (“Nemoralna ponuda“) ili ga koristi za seksualnu šefovsku nadmoć u napastvovanju podređenog radnika (“Razotkrivanje“), odnosno dokazuje da je ravnopravna muškarcima (“G.I. Jane“). Također, karijera joj je, na tragu naslovnice “Vanity Faira“, obilježena isprepletanjem erotike i majčinstva - u “Porotnici“ (1996.) brani dijete od ubojice, a kako bi stekla skrbništvo nad kćerkom u “Striptizu“ se svlačila za novac i ovaj put u potpunosti pokazala grudi za što je dobila rekordan ženski honorar gotovo u rangu muških kolega (12.5 milijuna dolara).

Devedesetih je Moore parirala akcijskim “macho“ muškarcima na vrhu Hollywooda poput Willisa i valjda zato znala utjeloviti časnice američke mornarice (“Malo dobrih ljudi“) i novakinje u elitnoj postrojbi (“G.I. Jane“), prkoseći uvriježenom mišljenju da armija nije za ljepši spol jer tamo “nitko sa sisama ne uspije“. Žena s mudima Jordan O'Neill iz “G.I. Jane“, “Ivana Orleanska i Supergirl u jednoj osobi”, u tom je smislu njezina signaturna uloga. Nabildana i ošišana na “nulericu“, Demi radi sklekove na jednoj ruci i na zapovjednikovu opasku da “potraži život negdje drugdje“ odgovara s “Popuši mi k...“.

MARKO NJEGIĆ

Problemi s ovisnošću

Kako bi osvojila ulogu kokainske ovisnice u “Vatri svetog Elma“, Demi Moore je morala potpisati ugovor da će se sama odviknuti od alkohola i droge. Dotad je Demi imala problema s ovisnošću. No, zahvaljujući filmu se sredila. Taj joj je angažman promijenio i život na privatnom i poslovnom planu.

Najveći kinohitovi

Demini filmovi su u američkim kinima zaradili 1.9 milijardi dolara, a u svjetskima 1.7. Evo šest najvećih “svjetskih“...
1. “Duh“ (505.7 milijuna dolara)
2. “Nemoralna ponuda“ (266.6.)
3. “Charliejevi anđeli 2“ (259.2)
4. “Malo dobrih ljudi“ (243.2)
5. “Razotkrivanje“ (214)
6. “Striptiz“ (113.3)

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/kultura/demi-moore-seksualnost-kao-najsnaznije-glumacko-oruzje-283861 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=23ffd20d9f13fb24349e732242cd42b8dbf43608 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Demi+Moore+-+seksualnost+kao+najsna%C5%BEnije+gluma%C4%8Dko+oru%C5%BEje&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fkultura%2Fdemi-moore-seksualnost-kao-najsnaznije-glumacko-oruzje-283861 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fkultura%2Fdemi-moore-seksualnost-kao-najsnaznije-glumacko-oruzje-283861 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Demino poziranje za naslovnicu 'Vanity Faira' 1991. je trasiralo glumičinu daljnju karijeru pa njezino isklesano tijelo služi 'višoj svrsi', primjerice da ga koristi za seksualnu nadmoć ili dokazuje da je ravnopravna muškarcima [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => 'MACHO' ŽENA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Kultura'MACHO' ŽENA

Demi Moore - seksualnost kao najsnažnije glumačko oružje

Piše PSD.
23. kolovoza 2015. - 17:48
Pojava Demi Moore s kćerkama u Hrvatskoj bila je poprilično zastupljena u domaćim medijima. Demino se nedavno ljetovanje u Lijepoj našoj se pratilo u stopu - znali smo da je stigla u zračnu luku Dubrovnik, guštala u večeri na Hvaru itd. No, nekako je veću pažnju od Demi izazvalo objavljivanje njezina računa u restoranu kamo je ostavila pozamašnu “manču“. Od fotografije računa, podijeljene na portalima i društvenim mrežama, u sjeni je ostala slika same Moore koja se odlično drži u svojim pedesetima (rođena 1962.).

Nismo, tako, opazili nijednu pohvalu na račun glumičina dobrostojećeg izgleda, niti da se netko, onako usput, možda sjetio ljetne scene iz nastavka “Charliejevih anđela“ i zamislio Demi kako opet sa surferskom daskom ispod desne ruke korača...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 20:10