StoryEditorOCM
Izbori 2021VEDRIJE UZ JADRO

‘Solin se reklamira kao grad mladih, ali tek ćemo im mi iz Nezavisne liste mladih omogućiti uvjete‘

12. travnja 2021. - 12:53
Izbori 2021
Vedran Duvnjak, NLM-ov gradonačelnički kandidat, i Anita Perkovic Milišić, kandidatkinja za dogradonačelnicuBožidar Vukičević/Cropix

Nezavisna lista mladih (NLM) za solinskoga gradonačelnika kandidira Vedrana Duvnjaka, aktualnog vijećnika i potpredsjednika te političke opcije, a za njegovu zamjenicu Anitu Perković Milišić, koja je od samih njegovih začetaka dio NLM-a.

Tako ih je na salonitanskom Amfiteatru predstavio Ivan Andabak, NLM-ov županijski i solinski vijećnik.

– Najavljujem bolja i ljepša vremena u Solinu! Naš slogan je razvedravanje, to ne znači promjenu vremenskih prilika, već promjenu političke klime u Solinu, dolazak mladih, ambicioznih i energičnih ljudi na čelne pozicije grada i promjenu dosadašnjeg načina funkcioniranja.

Dolaskom mladih donijet ćemo novu energiju koja je Solinu prijeko potrebna jer je 30 godina na vlasti ista opcija. Došlo je do zasićenja postojećeg kadra, zasićenja postojećih ideja, jednostavno, gradu treba nešto novo, a mi smo tu da to promijenimo – kazao je Duvnjak, a kao goruće probleme koje je potrebno riješiti naveo je potrebu uvođenja transparentnosti kao osnovu svakog zdravog poslovanja i odnosa, najavio je i prenošenje sjednica Gradskog vijeća, što sada nije slučaj, povlačenje više novca iz EU-ovih fondova, izjednačavanje cijena u privatnim i gradskim vrtićima.

– Solin se stalno prikazuje kao grad mladih, a osim niže cijene kvadrata stana u odnosu na Split, infrastrukturno puno zaostajemo. Moramo mladim obiteljima omogućiti mjesto ugodnog življenja – poručio je NLM-ov kandidat, te istaknuo da nije slučajno što se predstavljaju u Saloni.

– Time smo željeli ukazati na neiskorišteni turistički potencijal koji Solin ima – poručio je Duvnjak te dodao da su ispunili jedino obećanje koje su dali prije prošlih izbora, a to je da su više od 120 tisuća kuna svojih vijećničkih naknada dali u humanitarne svrhe.

Njegova kolegica Anita Perković Milišić kazala je da je ona probleme s nejednakošću pri zapošljavanju iskusila na vlastitoj koži jer iako je stručna specijalistica ekonomije i dobitnica rektorova priznanja za najbolju studenticu, ni danas ne radi u struci.

– Jedna od mojih domena je i pisanje projekata, zato mogu reći da Solin nije iskoristio u potpunosti potencijal u povlačenju sredstava iz Europske unije, stoga želim da budemo među najboljima u tom području, da budemo među najboljima u izdvajanju otpada, da budemo najtransparentniji grad, i mislim da je to moguće postići, ali samo ako uvedemo novu svježinu u upravljanje gradom – poručila je NLM-ova kandidatkinja, a o dosadašnjem radu njihove stranke u Solinu je naglasila:

– Unutar posljednje četiri godine nismo bili u velikoj mogućnosti napraviti brojne promjene, samim tim što nismo sudjelovali u vlasti, a naši amandmani, prijedlozi i incijative bili su ostavljeni na milost i nemilost većine u Gradskom vijeću. Unatoč tome, ipak smo uspjeli provući, mogla bih tako reći, pojedine prijedloge.

Naime, oni su dobili zeleno svjetlo na način da su naše izvorne ideje odbijene, a zatim su nakon nekog vremena određene stavke stavljene u proračun i vladajući su ih predstavili kao svoje. Mi nemamo s tim problem dok god se rade stvari koje su usmjerene na razvoj i boljitak kako grada, tako i njegovih građana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 03:08