StoryEditorOCM
Izbori 2021MIKAS I EKIPA

Oporbenjaci iz Boljeg Solina ciljaju na preuzimanje vlasti: Dosta je građevinskog bahatluka, naš grad je postao kraljevstvo betona, promijenit ćemo to!

12. travnja 2021. - 12:41

Nismo zadovoljni načinom i stanjem na koji funkcionira Solin, niz je nedostataka, od područja upravljanja gradom do gospodarske politike, nepromišljanja o urbanizmu i javnim sadržajima. Smatramo da je došlo vrijeme da se takva loša praksa prekine.

Da se ne sluša što građani traže, potvrđuje činjenica da su tijekom zadnjih godinu-dvije stvorene dvije građanske inicijative, što je pokazatelj da ne postoji jasna, zdrava i zrela komunikacija između lokalne vlasti i naroda - poručio je na predstavljanju dr. Davor Mikas, gradonačelnički kandidat i predsjednik stranke Bolji Solin, te je dodao da su i linije prema mjesnim odborima zakržljale, te da će oni takvu praksu promijeniti.

- Dosta je bilo prikazivanja Solina kao grada prijatelja djece, on to nije, jer za potrebe stanovanja mladih obitelji zadnjih 20 godina nije napravljen niti jedan stan u okviru POS-a.

Split je u tom razdoblju napravio više od tisuću stanova, a kad bi se to kompariralo u smislu stanovništva, Solin je po tome trebao izgraditi najmanje 150 do 200 stanova, a nije napravio niti jedan - istaknuo je dr. Mikas, kazavši da je i inicijativa o poticanju razvoja gospodarstva došla s njihove strane, dok je Grad svoj poduzetnički inkubator - ugasio.

- Kada govorimo o urbanizmu, dosta je bilo bahatluka i nepromišljene gradnje. Na predjelu Priko vode imate gomilu zgrada, naselje se pretvorilo u sami beton, a nemate osmišljenih centara, tržnica i javnih sadržaja.

Promijenit ćemo i način rada gradske uprave, posebice kada je u pitanju javna nabava, na što smo i kao vijećnici ukazivali. Park na Širini smo odabrali kao mjesto predstavljanja jer smo željeli poručiti da ćemo otkloniti mogućnost da se događaju ovakve stvari vezane za našu baštinu, poput rušenja rodne kuće znamenitog don Lovre Katića - kazao je kandidat.

Tajnica stranke Angelika Drnas predstavila je i kanidatkinju za dogradonačelnicu, Antoniju Milišić Jadrić iz Vranjica, magistru sestrinstva.

- Solin je pun problema, svaki dan ih je sve više, jedan od aktualnih je i Vranjic, ne govorim to kao mještanka, već kao zdravstvena radnica koja je svjesna problema koji utječu na naše zdravlje.

Solin nije prijatelj mladih obitelji ni djece, jer kakav je to grad koji ne pomaže u očuvanju zdravlja svojih mještana? Grad je izrazio zabrinutost, ali nam nisu pomogli u rješavanju problema - poručila je kandidatkinja, istaknuvši da borbu za ekologiju u Vranjicu za sada danonoćno vode sami mještani:

- Ne želimo fotelje, mi želimo bančiće koje ćemo dijeliti s vama i želimo promjene u našem gradu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 17:12