StoryEditorOCM
Izbori 2021KOMUNALA JE PRVA

Emilija Ćudina kandidatkinja je Domovinskog pokreta za gradonačelnicu: Trogir više sliči na tursku kasabu iz 15. stoljeća nego na UNESCO-ov grad

Piše PSD.
13. travnja 2021. - 14:53
Izbori 2021
Kandidatkinju Ćudinu podržali su županijski čelnici stranke Nikola Grabovac i Mate ŠimundićDomovinski pokret

Trogirski ogranak Domovinskog pokreta (DP) službeno je predstavio svoju kandidatkinju za gradonačelnicu.

Riječ je o Emiliji Ćudini, 31-godišnjoj inženjerki inspekcijskog i kadrovskog menadžmenta u pomorstvu, koja je i fizioterapeutkinja, iznajmljivačica privatnog turističkog smještaja, volonterka u Zajednici obiteljskog turizma pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, te predavačica na tečajevima u marketingu u turizmu. Motiv njezina ulaska u politiku, kako je kazala, bio je razvoj turizma, primarne gospodarske grane u Trogiru, kojim se ona i njezina obitelj bave više od 15 godina.

– Sa stajališta osobe iz tog sektora, a i povratnim informacijama tisuća turista s kojima sam bila u kontaktu svih tih godina, primjećivala sam nedostatke u trogirskom turizmu, kritične točke koje je bilo potrebno unaprijediti, ako su postojale, a ako nisu, uvesti, izmisliti, napraviti...

Pogađalo me to što je izgledalo kao da nam se turizam slučajno događa na račun sunca i mora te da smo samo njegovi pasivni promatrači, a ne akteri. Sramila sam se svoga grada prilikom posjeta drugim destinacijama koje nisu vodili ništa pametniji ni sposobniji ljudi, ali kod njih se vidljivo djelovalo u tom pogledu, dok je kod nas izgledalo kao da je vrijeme stalo. Hoću to promijeniti –- naglasila je Ćudina.

Ako joj građani ukažu povjerenje, njezina prioritetna zadaća, dodala je, bit će uređenje prometnica te briga o okolišu.

– Od cestovnog ulaza do izlaza, osim centra, grad nam više sliči na tursku kasabu iz 15. stoljeća. Prometnice su iz sredine prošlog stoljeća, plaže su otužne. Želja mi je dovesti ga komunalno do razine kakva priliči gradu uvrštenom na UNESCO-ov popis svjetske kulturne baštine – ustvrdila je Ćudina.

DP-ova kandidatkinja osvrnula se na propuste aktualne gradske vlasti i, kako je rekla, zanemarene dijelove grada Trogira, kao što su naselje Arbanija na Čiovu, te dva otoka – Drvenik Veli i Mali. Zaključila je kako njihova stranka ne planira davati predizborna obećanja, već istaknuti svoje želje i vizije napretka Trogira s obzirom na to da je, kazala je Ćudina, upitna situacija o realnom stanju gradske blagajne.

Predstavljanju kandidatkinje nazočili su Nikola Grabovac, predsjednik DP-ove županijske podružnice, i Mate Šimundić, kandidat te stranke za župana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 20:06