StoryEditorOCM
Izbori 2021I BEČKO U UTRCI

Dojučerašnji dogradonačelnik, sada u Škorinom ‘dresu‘ želi ključeve Solina: Salona nam je poligon za pse, a taj biser bi mogao donositi novac

12. travnja 2021. - 12:48

Aktualni dogradonačelnik Tihomir Bečko kandidirat će se za solinskoga gradonačelnika kao član Domovinskog pokreta (DP).

– U proteklom razdoblju obnašao sam dužnost zamjenika gradonačelnika i tada sam stekao određena iskustva, znanja i viziju kako upravljati gradom.

Ne želim predstavljanje samo iza plakata, svoju kampanju vodim na način da sam, kao i do sada, u neposrednom kontaktu s građanima i u razgovoru s njima dobivam povratne informacije što našim stanovnicima treba, što očekuju od vlasti. Upravo zbog te neposrednosti mislim da sam najbolje rješenje za naše građane – kazao nam je Bečko, otac petero djece i dragovoljac Domovinskoga rata, ističući kako je kandidat za njegova zamjenika Tomislav Jurić iz Vranjica.

– Kao i svi drugi kandidati, imat ćemo neke zajedničke točke o kojima progovaramo, a koje su važne za pitanja razvoja grada. Prvo i osnovno je da se treba riješiti granica s našim susjedima, našim dragim prijateljima, budući da katastarske granice Klisa zadiru u centar Solina, a to je potpuno neprirodno stanje.

Zbog toga se ne može planirati razvoj grada, po pitanju stadiona ili, primjerice, kulturnog dobra, Šuplje crkve. Taj spor predugo traje – kazao je DP-ov član, te istaknuo i važnost naslijeđa, odnosno upravljanja Salonom.

– Što se tiče stručnog dijela i Muzeja, vjerujem da se taj dio radi izvrsno, ali onaj dio koji je nama važan jest i ekonomsko upravljanje. Moramo od tog dijela nasljedstva nešto uprihoditi, a usporedno ga i očuvati i predstaviti svijetu na najbolji mogući način.

Nažalost, Salona u ovom trenutku služi za istrčavanje pasa, to je činjenica – poručio je Bečko, te naglasio kako treba biti još više sadržaja za mlade na otvorenome, sportskih terena i igrališta, ali kako se treba voditi računa i o svim drugim generacijama koje čine naš grad, a posebno umirovljenicima:

– Moram se složiti sa svima da je u Solinu ugodno živjeti i boraviti, ali o vrlo važnoj stvari ne vodi se dovoljno pažnje, a to je prostorno planiranje.

Kako se može dogoditi da izgradimo novu školu koja nam nakon deset godina postaje pretijesna pa moramo graditi nove učionice? To znači da nije bilo vizije i da nije bilo dobro planirano.

Kada je riječ o pitanjima političkog upravljanja Solinom, imamo dobro zamišljenu upravu. Grad je podijeljen na osam mjesnih odbora, koji je svaki za sebe specifičan, ima svoje potrebe. Ali baš zbog toga bi ljudi koji su izabrani u vijeća mjesnih odbora trebali biti puno važniji od onih koji sjede u Gradskom vijeću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 05:35