StoryEditorOCM
ŽupaŽUPA DUBROVAČKA|

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE Obratite nam se za sve što treba, propusnice se mogu dobiti i putem e-maila

Piše DV
24. ožujka 2020. - 14:56
Iz Stožera civilne zaštite Općine Župa dubrovačka potvrđuju nam da je u ovim izvanrednim okolnostima osigurano funkcioniranje svih potrebnih službi (Općina, DVD, Komunalno društvo, Dječji vrtić, Civilna zaštita, TZ) u sklopu rada Stožera civilne zaštite te se sve aktivnosti odrađuju sukladno dnevnom razvoju situacije.
Jedna od stvari koje građane trenutno najviše zanima nakon donošenja Odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite od 23. ožujka 2020. vezano za zabranu napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka je izdavanje propusnica te i ovim putem obavještavamo građane da će se osobama s prebivalištem i stalnim boravištem na području Općine Župa dubrovačka, koji iz vitalnih obiteljskih razloga poput pružanja skrbi djeci i starijim osobama ili nužne kupnje hrane i osnovnih medicinskih potrepština moraju otići izvan područja Općine Župa dubrovačka PROPUSNICE ĆE SE IZDAVATI PUTEM E-MAILA, TE APLIKACIJA VIBER I WHATSAPP, a temeljem dostavljenog zahtjeva.
Popunjeni Zahtjev za propusnicom Stožera civilne zaštite Općine Župa dubrovačka potrebno je dostaviti na e-mail: propusnica@zupa-dubrovacka.hr
Propusnice će se izdavati samo iz gore navedenih razloga, a ostale propusnice NE izdaje Stožer civilne zaštite Općine Župa dubrovačka već odgovorne osobe u pravnoj osobi tj. poslodavci.
Za potrebe svih vrsta poljoprivredne proizvodnje (stočari, pčelari, povrtlari, nabava svih vrsta repromaterijala i slično) propusnice izdaje Ministarstvo poljoprivrede putem telefona, e-maila ili web forme www.savjetodavna.hr/propusnice.
Poljoprivrednici se mogu za izdavanje propusnica obratiti djelatniku Ministarstva poljoprivrede u Dubrovačko-neretvanskoj županiji puteme-maila ivana.tomac.talajic@mps.hr, 020/671-766, 091/4882-979.
Obavještavamo sve starije, nemoćne i potrebite osobe na području Općine Župa dubrovačka da je putem DVD-a Župa dubrovačka i postrojbe Civilne zaštite Općina Župa dubrovačka osigurana dostava osnovnih životnih potrepština i lijekova, a u slučaju potrebe potrebno kontaktirati dežurne službe na broj tel.:
020/486-005 (DVD Župa dubrovačka) - svaki dan od 07-20 h
020/487-470 (Općina Župa dubrovačka) - radnim danom od 07-15 h
ili putem e-maila: opcina@zupa-dubrovacka.hr
Tim povodom pozivamo sve građane, susjede, prijatelje, rodbinu i ostale da nam jave ukoliko znaju nekoga kome treba ovaj način pomoći, a da nam se nije javio, da nam slobodno javi na navedene brojeve i email adresu kako bi mogli stupiti u kontakt i pomoći dotičnoj osobi.
Već smo upozoravali građane da je zabranjeno odlaganje glomaznog otpada pa to činimo i ovim putem jer izgleda da pojedini neodgovorni građani još uvijek nisu svjesni otežanih uvjeta rada u ovoj situaciji.
Koristimo priliku zahvaliti se svim službama na ogromnom trudu koje ulažu kako bi osigurali koliko toliko normalne uvjete života s obzirom na ovu situaciju.
I još jednom, svakako ostanite doma i izbjegavajte bilo kakve nepotrebne aktivnosti i javna okupljanja jer to je najbolji način suzbijanja širenja zarazne bolesti uzrokovane korona virusom te zaštite svih nas.
20. travanj 2024 09:59