StoryEditorOCM
PelješacGORJELA BOROVA ŠUMA |

Požar na Kobašu pod nadzorom, na požarištu cijelu noć ostaju dežurstva

Piše DV
22. veljače 2020. - 15:00
Vatrogasci su predvečer stavili pod nadzor požar kod Kobaša na Pelješcu koji je poslijepodne zahvatio gustu borovu šumu.

Da je zaustavljeno širenje vatrene stihije potvrdio je županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović:

- Više nema otvorenog plamena, no na požarištu na Kobašu ćemo organizirati cjelonoćna dežurstva kako ne bi došlo do ponovnog aktiviranja požara – izjavio je Simović i podsjetio kako su u obuzdavanju velike vatrene fronte sudjelovali gasitelji iz dobrovoljnih vatrogasnih društava Ston, Ponikve i Putnikovići, te pripadnici JVP Dubrovačko primorje, Mljet i Državne vatrogasne postrojbe. Iz zraka su potporu pružali kanader, airtractor, a s mora vatrogasni brod Sveti Florijan.

S obzirom na sezonu paljenja korova na otvorenom, županijski zapovjednik Simović je apelirao na oprez pri paljenju na otvorenim površinama, s obzirom da su ove subote na krajnjem jugu izbila čak tri požara, jedan u Trstenom gdje je planuo stoljetni platan, drugi  na Kobašu i treći u Metkoviću.

- Upozorio bih sve ljude koji ovih dana pale na otvorenom da svoje namjere prijave nadležnima i pripaze da osiguraju područje gdje se pali korov - pozvao je na oprez Simović.
 
18. travanj 2024 10:52