StoryEditorOCM
KorčulaNEOBIČAN PRIZOR |

KORČULANSKI ĐIR Umjesto turista gradom šetale koze

Piše dv
29. kolovoza 2020. - 08:16
Korčulane je sinoć dočekao neobičan prizor, umjesto mnoštva turista karakterističnih za kraj kolovoza, gradom su se prošetale tri koze. Jedna je šetala zidinama na Šetalištu Petra Kanavelića kraj restoranskih stolova, druga je pronađena ispred pošte dok je treća navodno završila u vrtu gradonačelnika Fabrisa, no to nije potvrđeno.

Kako neslužbeno doznajemo, radi se o životinjama čiji je vlasnik Pero Vukić o čemu smo nedavno pisali u Dubrovačkom vjesniku. Stanari Ulice 99 na Dominču već godinama pokušavaju riješiti problem domaćih životinja koje, kako ističu, žive u nehumanim uvjetima. Osim što je u tom dijelu grada zabranjeno držati koze i kokoši, životinje se slobodno kreću, ulaze u tuđa dvorišta i vrtove, ostavljaju izmet, jedu cvijeće i voćke te bude stanare i turiste.

Izgleda da je jednom od susjeda prekipilo pa je navodno ukrcao koze u kombi i iskrcao ih u gradskom centru. Taj je čin naišao na smijeh jednog dijela Korčulana, ali i na zgražanja, no izgleda da se radi o revoltu. Stanari Ulice 99 već godinama, na sve moguće legalne načine, pokušavaju natjerati susjeda Vukića da preseli životinje, ali bez uspjeha.
20. travanj 2024 01:21