StoryEditorOCM
DubrovnikIZDVOJENI STACIONAR|

Danas počelo preseljenje pacijenata oboljelih od virusa Covid - 19 u Studentski dom 

Piše kf
4. travnja 2020. - 12:32
Započelo je preseljenje pacijenata oboljelih od virusa Covid - 19 u Studentski dom Dubrovnik koji funkcionira kao izdvojeni stacionar Opće bolnice Dubrovnik.

Kako je objasnio ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić u dva bloka Studentskog doma sa zasebnim ulazima biti će smješteni pacijenti koji su pozitivni na Covid -19 a imaju blaže izraženu kliničku sliku ili uopće nemaju te kao takvi zahtijevaju uvjete samoizolacije a nisu je u mogućnosti osigurati, a druga skupina su pacijenti koji također zahtjevaju samoizolaciju bez dokazane infekcije Covidom-19 i oni čiji su nalazi u izradi radi sumnje na Covid -19.

- Radi se o dvije vrste pacijenata: oni su u izdvojenim blokovima, dakle izdvojeni su ulazi za spomenute skupine pacijenata i svi su u zasebnim sobama tako da ne postoji mogućnost međusobne komunikacije i eventualnog miješanja takvih pacijenata – pojašnjava ravnatelj Bekić.

Na svakom ulazu u blokove je prijemni pult i evidencija, a na trećem zasebnom trijažna ordinacija gdje se uzimaju uzorci. Naime, trijažna ambulanta s Batale također seli u Studentski dom kako bi sve bilo organizirano na jednom mjestu, jer tako se, prema Bekićevim riječima, 'dobija veći kvalitet zdravstvene zaštite i organizacije'.

- Tu će biti djelatnici primarne zdravstvene zaštite iz Doma zdravlja te medicinske sestre iz privatne zdravstvene poliklinike Glavić. Također će biti angažirani i djelatnici ustanove Marin med. Tako da će 24 sata biti osigurana zdravstvena skrb, zatim liječnici Opće bolnice a tu će biti stacionirana diplomirana medicinska sestra iz Opće bolnice Dubrovnik te konzilijarno specijalisti po potrebi - tvrdi ravnatelj Opće bolnice Marijo Bekić.
20. travanj 2024 12:40