StoryEditorOCM
DubrovnikOKUPILI SE STRUČNJACI U MEDICINI

U Valamaru otvoren kongres senologije i plastične kirurgije, prvi takav dosad! Preko 500 stručnjaka iz 30 zemalja svijeta susreće se uživo nakon dvije godine

Piše DV
5. svibnja 2022. - 11:01

Veliki međunarodni kongres senologije i plastične kirurgije svečano je otvoren u Kongresnom centru Hotela Lacroma. Prevencija, dijagnostika i liječenje raka dojke te plastično-rekonstrukcijska i estetska kirurgija  glavne su teme kongresa koji je po prvi put okupio više od 500 sudionika iz 30 zemalja Europe i svijeta. U ime Hrvatskog društva za plastično-rekonstrukcijsku kirurgiju i Hrvatskog senološkog društva kongres organizira Odjel plastične kirurgije i kirurgije dojke Opće bolnice Dubrovnik.

 

Kongres se odvija uživo nakon dvije godine pauze zbog pandemije, a i obzirom da se senologija i plastična kirurgija kao dvije odvojene struke ipak dosta isprepliću u radu, ovo je prvi put da su organizirale kongres zajednički, izjavio je voditelj odjela plastične kirurgije i kirurgije dojke u Općoj bolnici Dubrovnik dr. Marko Margaritoni.

 

Ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik dr. Marijo Bekić je također istaknuo značaj ovog događaja za Opću bolnicu ali i za odjel za plastičnu i rekonstruktivnu kirurgiju, jer je upravo taj odjel organizator kongresa. No i stručnjaci iz područja kirurgije, psihologije, interne medicine, radiologije, fizikalne medicine i mnogi drugi sudjeluju na kongresu. Ipak najvruća tema je ipak plastična i rekonstruktivna kirurgija dojke i to najčešće zbog tumora dojke od kojeg žene još uvijek nažalost najčešće obolijevaju.

 

Kongres traje do 8. svibnja.

20. travanj 2024 14:26