StoryEditorOCM
DubrovnikRADI SE TUTA FORCA

Parking Vedrana Miovića otvara se krajem svibnja. Pitali smo ga kolike će cijene biti i hoće li Dubrovčani imati popust

Piše Dubravka Marjanović Ladašić
23. ožujka 2023. - 10:18

Na budućem parkingu na zemljištu kraj ulice Ivana Matijaševića i paralelno s ulicom Vladimira Nazora, koje u idealnim polovicama dijele obitelj Miović i tvrtka Korkyra Inženjering, radovi su u punom jeku.

image

Zemljište na kojem će biti izgrađeno novih 285 parking mjesta

Božo Radić/cropix/
image

Zemljište na kojem će biti izgrađeno novih 285 parking mjesta

Božo Radić/cropix/
image

Zemljište na kojem će biti izgrađeno novih 285 parking mjesta

Božo Radić/cropix/

 

OPERATER

 

Teren se uz pomoć bagera čisti od desetljetnog zelenila, površina se ravna, a kako neslužbeno doznajemo, parking će biti na tri osnovne razine zbog terasastog terena, a naplata parkinga automatska. Građevinski radovi još nisu počeli, zasad se teren samo čisti, ali se rok određen za otvaranje parkinga približava.

Odrade li izvođači sve u dogovorenom roku, naime, parking će, kako doznajemo, biti otvoren najkasnije 1. lipnja.

Dubrovčani će imati pogodnost mjesečne karte, koja će biti jeftinija od mjesečne karte za okolne stanare u Javnoj garaži na Ilijinoj Glavici koja košta 60 eura. Na ovom će parkingu moći parkirati 285 ‘sretnika‘, a cijene satne, dnevne i mjesečne karte razlikovat će se ljeti i zimi. Ljeti će, naravno, biti skuplje.

U utorak smo kontaktirali Vedrana Miovića, osnivača i vlasnika Smještaj i to, tvrtke koja će upravljati novim parkingom. Vedran je sin jednog od suvlasnika zemljišta i obećao nam je poslati odgovore na pitanja kuda će se ulaziti i izlaziti s parkinga, kako će izgledati, kolike će biti cijene parkiranja itd. To je i učinio, a ovo su njegovi odgovori:

- Otvorenje parkinga očekuje se krajem svibnja ili početkom lipnja 2023. Isti je projektiran terasasto, prateći oblik postojećeg terena. Parking bi trebao imati 280-290 parking mjesta. U suradnji s nadležnim tijelima tražimo optimalno rješenje s minimalno 2 postojeća i mogućim trećim ulazom/izlazom kako bi se maksimalno smanjila mogućnost zastoja na gradskim prometnicama i kružna vožnja po gradu - pojasnio je Vedran Miović.

- Cijene još nisu do kraja definirane. Bit će sezonskog karaktera, uz predviđene beneficije za stanovnike Grada i mogućnost mjesečnih karata za okolne stanare.

- Konačni izgled parkinga bit će definiran nakon što se izvrši detaljno mapiranje komunalne infrastrukture, a koji postupak je u tijeku. Očekujemo da ćemo u roku od sljedeća 2 tjedna imati konačni projekt o kojem ćemo vas pravodobno obavijestiti - zaključio je.

image

Vedran Miović vlasnik je tvrtke koja će biti operater budućeg parkinga

Božo Radić/cropix/

 

GORUĆI PROBLEM

 

Nakon što je vlasnik Radeljeveća naložio zatvaranje gornjeg platoa koji je donedavno bio u zakupu Sanitata, postalo je vidljivo koliko je parkiranje gorući problem grada u cjelini. Vozači ujutro po poslovnom središtu kruže u bezuspješnoj potrazi za komadom asfalta na kojem mogu ostaviti automobil, pa su mnogi u nestrpljivom iščekivanju bilo kakvog, i to brzog rješenja. Izgradnja novog parkinga na Ilijinoj Glavici pojavila se u pravom trenutku kao kakva-takva zamjena za većinu od 150-tak mjesta zatvorenih u Radeljeviću, a uskoro ćemo saznati i pod kojim uvjetima.

18. travanj 2024 09:00