StoryEditorOCM
DubrovnikGRADSKE OSNOVNE ŠKOLE UGOSTILE INFORMATIČKE RADIONICE

Održane četiri gostujuće "Hour of Code- radionice"

Piše DV
21. prosinca 2019. - 11:59
Informatički klub Futura i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku u sklopu rada svog Code Club-a u protekla dva tjedna održali su četiri gostujuće Hour of Code radionice u dubrovačkim osnovnim školama.

Ove godine Hour of Code radionice su ugostile Osnovna škola Mokošica, Osnovna škola Marina Držića i Osnovna škola Lapad. Radionice su  realizirane kao dio najvećeg svjetskog edukacijskog događaja, Sata kodiranja (Hour of code) koji se održavao u sklopu tjedna Computer Science Education Week. "Sat kodiranja" je globalni pokret u kojem sudjeluje stotine milijuna učenika u više od 180 zemalja, a ove godine je bilo više od 139 tisuća prijavljenih događaja u cijelom svijetu, te više od 160 prijavljenih događaja na području Hrvatske.

Tako su učenici nižih razreda uspješno napravili svoje prve korake u programiranju, a učenici viših razreda uz zanimljive Hour of Code lekcije nadogradili svoje već stečeno znanje. Na kraju svake radionice učenici su dobili prigodne božićne darove kao i uvjerenja o uspješno odrađenoj "Code Club- radionici" programiranja.

Organizatori se još jednom zahvaljuju osnovnim školama Mokošica, Lapad i Marina Držića, kao i njihovim nastavnicima Informatike koji su ih ugostilikak obi se i u njihovim prostorima održe Hour of Code radionice.

Na kraju, recimo kako se gostujuće "Hour of Code radionice" nastavljaju održavati u navedenim školama i po završetku zimskih školskih praznika. Ako se još neka škola želi priključiti ovom projektu ili želi da se i kod njih održi jedna ili više radionica, organizatori ističu kako im se mogu javiti na futura.dubrovnik@gmail.com ili ztkdubrovnik@gmail.com zbog detaljnijeg dogovora budućih termina.
25. travanj 2024 10:09