StoryEditorOCM
DubrovnikNEZABORAVNO LJETO UZ ACI|

NAUTIČKA ‘IGRA PRIJESTOLJA‘ Doživite čaroliju južnog Jadrana kroz seriju koja je proslavila Hrvatsku

Piše ACI CROATIA
13. srpnja 2020. - 13:13
'Igra prijestolja' spada među televizijske fenomene. Uz Starkove, Lannistere i Targaryene tugovao je i veselio se cijeli svijet.

Milijuni fanova gledali su bespoštednu borbu za Željezno prijestolje, a uz Daenerys, Jona Snowa, Tyriona Lannistera, Sanse Stark, Cersei i mnoge druge, velika uloga pripala je i prelijepoj hrvatskoj obali.

Potaknuti mega popularnom serijom odlučili smo napraviti nautičku Igru prijestolja, sedmodnevnu rutu na kojoj možete vidjeti neke od nezaboravnih mjesta u Hrvatskoj u kojima se serija snimala. ACI kao najveći lanac marina na Mediteranu želi potaknuti ljude na plovidbu i otkrivanje prirodnih ljepota Hrvatske.


ACI marina Dubrovnik – Šipan

Dubrovnik je u seriji imao praktički status glavnog glumca, a ukrcaj na brod u jednoj od najljepših ACI marina, onoj na ušću rijeke Omble pravi je filmski početak sedmodnevnog krstarenja. Drevne zidine ljetnikovca Sorkočević uvod su u pravu čaroliju južnog Jadrana koja vas vodi kroz magično lijepe Elafite. Na Lokrumu je spas našao i engleski kralj Rikard I., poznatiji kao Rikard Lavljega Srca, a ovaj maleni mistični otočić, osim prekrasne prirode, krije i Željezno prijestolje. Put vas dalje vodi preko Koločepa i Lopuda do Šipana gdje ćete noćiti. Biramo Šipansku luku, omiljeno mjesto za odmor dubrovačkih gospara, a svakako preporučujemo izlet do Suđurađa i razgledavanje palače Skočibuha, jedne od najljepših vila na ovom području.

Šipan – Ston

Nakon plovidbe impozantnim prolazom Harpoti prva je stanka nenaseljeni Jakljan, otočić kao stvoren za morske robinzone gdje možete uživati u osami i šumu mora. Glavna postaja ljubitelja Igre prijestolja je Ston čije su zidine u seriji glumile Kraljev grudobran. Stonske zidine su inače najdulji sačuvani fortifikacijski sustav na svijetu nakon Kineskog zida. Ljubitelji gastronomije ovdje će doći na svoje, jer je Mali Ston čuven po stonskoj kamenici. Noćenje preporučujemo u Kobašu.

Kobaš – ACI Korčula

Iako na Korčuli nije bilo Igre prijestolja ovaj otok pravi je jadranski biser. ACI marina Korčula smještena praktički uz same zidine starog grada definitivno je mjesto s 'pogledom od milijun dolara', a blizina svih atrakcija koje nudi grad Marka Pola čini je idealnim izborom za vez.

Za one koji traže malo adrenalinske akcije, tu je Viganj na Pelješcu gdje je moguće otići lokalnom brodskom linijom i saznati zašto je to mjestašce na Pelješcu raj za surfere.

ACI Korčula – Lastovo

Nakon kave u marini s pogledom na moćne zidine ruta nas vodi na Lastovo. Najudaljeniji hrvatski otok, pravi je mali svijet za sebe. Pitoma divljina Lastova očarat će sve ljubitelje prirode, a mistične kalete glavnog mjesta na otoku koji je smješten u unutrašnjosti predstavlja jednu od najosebujnijih varijanti dalmatinske i posebno dubrovačke povijesne stambene arhitekture.

Noćenje preporučujemo u Zaklopatici, jednoj od najljepših uvala na otoku.

Lastovo – Mljet

Iz Parka prirode Lastovo put nas vodi prema Mljetu. Nakon sidrenja u Pločama preporučujemo da probudite avanturista u sebi i biciklom krenete u istraživanje Nacionalnog parka Mljet. Veliko i Malo jezero moguće je obići i kajakom.

Mljet – ACI Slano

Nakon mljetske zelene oaze vrijeme je za povratak u Elafite. Kroz prolaz Veliki Vratnik između otočića Olipa i Jakljana koji zbog jezerskih uvjeta tzv. Boke false koriste jahte stižemo u ACI Slano. Najnovija ACI marina u Slanome ime je dobila po idejnome tvorcu lanca ACI marina Veljku Barbieriju te predstavlja idealno polazište za krstarenje Elafitima ili izlet do Dubrovnika.

Piće uz bazen u marini s pogledom na 50 nijansi plave idealan je završetak dana.

ACI Slano – ACI Dubrovnik

Šećer smo ostavili za kraj. Nakon isplovljavanja iz ACI marine Slano preporučujemo kupanje u lopudskoj uvali Šunj, a potom i razgledavanje Trstena i Dubrovnika iz morske perspektive kao pravi happy end nautičke Igre prijestolja.
25. travanj 2024 20:52