StoryEditorOCM
DubrovnikNEMA VIŠE PREPREKA

Grad dobio dokumentaciju za Ilijinu glavicu, sljedeći korak je uporabna dozvola

Piše DV
3. travnja 2020. - 18:20
Radovi na rekonstrukciji raskrižja Ilijina glavica, započeti 2012.godine, izvodili su se bez dozvole za gradnju te je poznato kako do današnjeg dana lift u pothodniku nije stavljen u funkciju, i to zbog činjenice da zbog nedostatka dokumentacije uporabna dozvola nije niti mogla biti ishođena.
 
Ova gradska uprava odlučila se prihvatiti rješavanja i te problematike te su otklonjene sve zapreke u ishođenju dokumentacije. Nakon osam godina izdane su potvrde glavnog projekta za rekonstrukciju Ulice Pera Bakića, križanja Ilijina glavica, dijela Ulice Vladimira Nazora i dijela Zagrebačke ulice obuhvata u kojem je i pothodnik s liftom na Ilijinoj glavici.
 
Ovim su se stekli uvjeti za podnošenje zahtjeva za uporabnu dozvolu za pothodnik s liftom čime bi se konačno omogućilo i njegovo puštanje u uporabu i to u vrlo skorom razdoblju.
 
Ishođenjem uporabne dozvole konačno će se stječi uvjeti za korištenje lifta čime će se omogućiti sigurniji prolazak raskrižjem majkama s dječjim kolicima, osobama s invaliditetom i svim sugrađanima smanjene pokretljivosti.
 
19. travanj 2024 23:25