StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoISPUNJENE OBAVEZE

Potpisan ugovor za Kupare, investitor još ne želi potvrditi da ima ugovor s lancem Four Seasons

Piše Maja Rilović Koprivec Foto:
19. ožujka 2020. - 17:26
Hotelski lanac Four Seasons bit će operater budućeg hotelskog kompleksa Kupari. Ta je informacija neslužbeno ponovljena iz više izvora mada Ministarstvo državne imovine nije željelo to službeno potvrditi već su to prepustili investitoru. Potvrdili su međutim, da je koncesionar Avenue ulaganja ispunio ovu ugovornu obvezu prema Ministarstvu državne imovine i u zadanom roku dostavio menadžment ugovor s hotelskim opereterom koji će upravljati budućim hotelskim kompleksom.
- Republika Hrvatska i Avenue ulaganja d.o.o. sklopili su Ugovor o realizaciji projekta Kupari I te je investitor ispunio sve svoje dospjele obaveze iz istog – stoji u njihovu odgovoru.
Podsjetimo, tek su sredinom veljače, odnosno donošenjem Urbanističkog plana uređenja Kupara počeli teći rokovi Avenue ulaganjima, koncesionaru dvaju koncesioniranih područja u Kuparima za izgradnju novog resorta, pa je upravo prošao rok od od 30 dana nakon donošenja urbanističkog plana kada je investitor bio dužan potpisati ugovor s državom i nakon čega je Ministarstvo državne imovine trebalo objaviti ime hotelskog operatera.
Luka Paladina, predstavnik Avenue ulaganja ističe kako su uvjereni da je odabrani hotelski operater čije ime još ne žele potvrditi, najbolji izbor za ultra-luksuzni koncept budućeg hotelskog kompleksa u Kuparima.- Uzevši u obzir ugovorne obveze prema našem partneru na projektu, odnosno odabranom hotelskom operateru, investitor još neko kraće vrijeme nije u mogućnosti iznijeti njegovo ime u javnosti, navodi Paladina: - Vjerujemo da će se situacija s koronavirusom u kraćem roku smiriti i da neće imati veći utjecaj na naše planove vezene uz daljnji razvoj projekta – nada se Paladina. U Avenue ulaganjima uvjereni su da će se kvalitetna suradnja svih državnih tijela, poduzeća i svih uključenih u razvoj projekta nastaviti i u budućnosti i da će se s razvojem ovog zahtjevnog turističkog projekta nastaviti u planiranim rokovima.
Dok pripreme ovog projekta traju u jeku svjetske pandemije i krize, i država ima napraviti svoj dio posla koji se odnose na infrastrukturu koja vodi prema budućem kompleksu.
16. travanj 2024 11:03