StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetODLAZAK LEGENDE|

VIDEO: Umro Minja Subota uz čiji su Muzički tobogan odrasle čitave generacije, podsjetite se dječijih evegrina iz mladosti

Piše dv
17. rujna 2021. - 09:44

Popularni televizijski voditelj, pjesnik, skladatelj i šansonjer Minja Subota preminuo je u 82. godini života nakon bolesti sa kojom se bori već duže vreme, donosi Blic. 

Napisao je brojne pjesme za djecu, kao što su "Razbole se lisica", "Išli smo u Afriku", "Slon lepotan Dondolan", „Deca su ukras sveta“, „Rekao sam brezi i topoli“ , a na  području bivše Jugoslavije bio je najpoznatiji kao autor i voditelj poznate glazbeno-zabavne emisije za djecu "Muzički tobogan" koja se prikazivala 18 godina i rušila sve rekorde po gledanosti. Upravo zahvaljujući toj emisiji skladatelji su uglazbili stihove pjesnika za djecu, od čega je nastalo više od 150 skladbi, od kojih su mnoge postale dječji evergrini.

Milan - Minja  Subota  rođen u Sarajevu 8. prosinca 1938. godine. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Beogradu. Pohađao je nižu i srednju glazbenu školu, a na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu stekao je diplomu inženjera elektrotehnike. Kao skladatelj, napisao je mnoge kompozicije zabavne glazbe i šansona, a kao solo pjevač snimio je veliki broj albuma u Jugoslaviji i Rusiji.

16. travanj 2024 11:56