StoryEditorOCM
Crna kronikaNA POGRANIČNOM TERENU|

OPSEŽNA POTRAGA U VITALJINI Ni dronovi, ni HGSS, ali ni policije dvaju susjednih zemalja nisu pronašli osobu koja je zapomagala za pomoć

Piše Ahmet Kalajdžić
1. srpnja 2020. - 11:54
Opsežna potraga koja je trajala duže od 12 sati za nepoznatom osobom na području brda Košare iznad konavoskog naselja Vitaljina nije dala rezultata. Policija i pripadnici HGSS-a su još na terenu, ali osobe za kojom se traga nema ni traga ni glasa.

Sve je počelo jučer oko 17 sati kada su mještani Vitaljine čuli glaso zapomaganje i pozive u pomoć iz pravca brda Košare, s po9la kilometra širokog i teško prohodnog dijela brda između vitajske Crkve sv. Spasa i crkve sv. Ilije na samom vrhu brda, na području susjedne Crne Gore.

Nepoznata je osoba pozivala:- Ljudi pomozite, izgubio sam se!
Mještani su odmah o svemu izvijestili hrvatsku policiju, a iz Policijske postaje Gruda odmah su o svemu izvjestili crnogorske kolege te su u najkraćem roku angažirali pripadnike HGSS Dubrovnik koji su zbog detaljnije i brže potrage koristili i dronove.

Iz PU dubrovačko neretvanske su potvrdili kako su se pozivi u pomoć čuli vtrlo kratko, da su unatoč teškoćama na terenu uspjeli doći do mjesta s kojega se se čuli pozivi za pomoć, ali da tamo nisu nijkoga pronašli.

Potraga je nastavljena i tijekom noći kada su se koristile tzv. termovizijske kamere, ali ni one nisu dale rezultata.  
 
19. travanj 2024 05:30