StoryEditorOCM
Crna kronikaIZVJEŠĆE ZA PROMET |

METKOVIĆ 37-godišnjak ‘napuhao‘ 2,21 promila, a 62-godišnjak ‘zaradio‘ kaznu od 16 tisuća kuna jer je vozio pod utjecajem alkohola i bez vozačke

Piše Dv
26. listopada 2020. - 11:58
U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je šest prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe teže, a pet ih je lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je sedam prometnih nesreća.
Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 403 represivne mjere od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 174 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 53 mjere poduzete su prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 13 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 24 osobe su sankcionirane zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 19 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 21 mjeru poduzetu zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Metkoviću

Najveća koncentracija alkohola od 2,21 g/kg izmjerena je u večernjim satima 25. listopada 37-godišnjaku koji je, tijekom redovne prometne kontrole, zaustavljen u Ulici Petra Krešimira IV prilikom upravljanja osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka.
Vozač je isključen iz prometa i prekršajno sankcioniran novčanom kaznom u iznosu od 10 tisuća kuna i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.

Najveća novčana kazna izrečena je u Metkoviću

Najveća novčana kazna u iznosu od 16 tisuća kuna izrečena je 62-godišnjem vozaču osobnog vozila koji je u jutarnjim satima 24. listopada zaustavljen tijekom redovne prometne kontrole u Ulici Stjepana Radića u Metkoviću kada je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola od 1,17 g/kg. Također je utvrđeno da je vozilom upravljao za vrijeme zabrane upravljanja vozilima B kategorije i da mu je isteklo važenje prometne dozvole do 15 dana te kod sebe nije imao vozačku dozvolu.

Vozač je isključen iz prometa i uhićen te je, uz optužni prijedlog, odveden na općinski sud gdje mu je izrečena gore spomenuta novčana kazna i devetomjesečna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije.
16. travanj 2024 19:49