StoryEditorOCM
VaterpoloTURNIR U RIJECI |

PRVENSTVO HRVATSKE ZA NADE Jugaši i Kapekaši s druge pozicije u skupini kreću u bitke za finale

Piše Tonči Vlašić
29. kolovoza 2020. - 13:43
U odlukama tko će biti prvi, a tko drugi u četvrtfinalnim skupinama završnog turnira prvenstva Hrvatske za nade, koji se igra u Rijeci, uz napomenu kako je zagrebačkim sastavima za prvo mjesto igrao i neodlučan rezultat, Jugaši su izgubili od Medveščaka, a Kapekaši od Mladosti, te će u polufinalu završnog turnira prvenstva Hrvatske Jug Adriatic osiguranje igrati protiv Mladosti, a KPK protiv Medveščaka. Polufinala su na rasporedu ove subote, 29. kolovoza, od 20 sati. Utakmice za treće i prvo mjesto igraju se u nedjelju, 30. kolovoza.

U odluci tko će biti prvi u četvrtfinalnoj skupini 'E' Jugaši su protiv Medveščaka s tri pogotka u nizu vodili s 3:1, te 4:3 početkom posljednje četvrtine, ali je nakon toga zagrebački sastav nanizao tri pogotka. Jug Adriatic osiguranje je 56 sekundi prije kraja utakmice prepolovio prednost Medveščaka (6:5), a to je bio ujedno i konačan rezultat utakmice u kojoj su za dubrovačku momčad pogađala dva igrača: Lovro Zvono je postigao tri, a Nikola Perak dva pogotka.

Odluka u skupini 'F' nije bila neizvjesna. Mladost je slavila uvjerljivo. Nakon što je Kapekaš Vinko Botica izjednačio na 1:1, zagrebačka momčad je nanizala pet pogotaka te je pitanje pobjednika bilo riješeno. Na kraju 11:4 za Mladost. Mislav Čale je postigao dva pogotka za KPK, dok je osim Botice jednom mrežu Mladosti zatresao i Špiro Brčić.

U razigravanju za poredak od 9. do 12. mjesta poraz u 2. kolu Cavtata od Mornara sa 4:2 (oba pogotka za Cavtat postigao je Lovro Miljas). Cavtat, koji ima pobjedu i poraz u razigravanju od 9. do 12. mjesta, igra još protiv Zagreba (pobjeda mu donosi deseto mjesto u ukupnom poretku, a ukoliko ne ostvari pobjedu, prvenstvo će zaključiti na jedanaestom mjestu). 'Barakudice', ženska ekipa, koja je također sudionik prvenstva, a za koju igraju dvije Jugašice (Lući Mojaš i Josipa Beatović) i dvije članice Gusara iz Mlina (Nina Jazvin i Nea Matičević), upisale su novi poraz. U 2. kolu razigravanja za poredak od 9. do 12. mjesta bolji od njih bio je Zagreb s 9:3 ('Barakudice' još čeka ogled s Mornarom, ali to neće utjecati na poredak, splitski sastav je deveti, a one će nastup zaključiti na dvanaestom mjestu).
23. travanj 2024 11:05