StoryEditorOCM
VaterpoloMLAĐE JUNIORSKO PH

PETA SERIJA PETERACA NIJE BILA ZA PET Srebro za Jug Adriatic osiguranje

Piše Tonči Vlašić
1. ožujka 2020. - 14:20
Peterci su odlučivali u Poljudu, a u toj odluci su za pet bili mlađi juniori splitskog Jadrana, a ne Jug Adriatic osiguranja. Jadranaši su pogodili svih pet peteraca, Jugaši jedan manje, te je splitski sastav osvojio naslov državnog prvaka.
Dubrovačka momčad se prošetala do finala, kao i splitski Jadran. Obje su dobile sve četiri utakmice do finala. Koliko su bili bolji od ostalih potvrđuju rezultati polufinalnih utakmica (Jug Adriatic osiguranje – OVK POŠK 16:3, Jadran Split – Primorje EB 14:6).

U finalu Jadran je bolje počeo. Vodio je s 1:0, 3:1, 4:2 i 5:4. Jugaši su prvi put poveli osam sekundi prije kraja treće četvrtine (6:5), vodili u posljednjoj s 8:6, ali je s dva pogotka u završnici splitski sastav uspio izjednačiti te izboriti peterce. Na peterce - 9:9 nakon prve serije, 10:10 nakon druge, 11:11 nakon treće, 12:12 nakon četvrte, a u petoj je Tomislav Stričević zaustavio udarac Patrika Kolaka, koji je s tri pogotka bio prvi strijelac dubrovačke momčadi u finalu, a nakon toga je Robert Stojanac pogodio za konačnih 13:12 za Jadran.

Srebro za Jug Adriatic osiguranje na državnom prvenstvu pod vodstvom trenera Miha Bobića osvojili su: Maro Šimunović, Ivuša Burđelez, Ivan Begić, Vlaho Pavlić, Antonio Zadro, Šime Šimunović, Toni Mozara, Fran Garvan, Dominik Lončarić, Patrik Kolak, Josip Tolja, Dominik Dumančić, Maroje Sršen i Jakov Cvjetković.

Broncu je osvojilo riječko Primorje EB 8:7 pobjedom u utakmici za treće mjesto protiv OVK POŠK, u utakmici za peto mjesto Mornar BS je s 12:10 svladao HAVK Mladost, a u utakmici za sedmo mjesto Zadar 1952. je s 13:10 bio bolji od KPK.
25. travanj 2024 00:04