StoryEditorOCM
VaterpoloPRVA ‘B‘ LIGA |

LEO BOGDANOVIĆ U ZADNJOJ SEKUNDI RIJEŠIO DERBI JUGA Bellevue za obranu naslova treba dobiti polufinale, ako ne, tad i Gusar može biti prvak!

Piše Tonči Vlašić
17. travnja 2021. - 07:35

Bellevue je poveo pogotkom Nikole Ljepave, Gusar je nanizao nakon toga četiri pogotka, vodio s 5:3. Bellevue je uspio izjednačiti na 5:5. Gusar je zatim vodio sa 6:5, 7:6 i 8:7, osmi pogodak je postigao tri minute i 33 sekunde prije kraja. Više niti jedan, a Bellevue dva, i to je za pobjedu 9:8 pogodio Leo Bogdanović sekundu prije kraja. Bellevue je tako slavio u odluci tko će biti prvi, a tko drugi u skupini 'A'.

Tihomil Vranješ i Emilio Tullio su postigli po dva pogotka za Bellevue protiv Gusara, a Nikola Ljepava, Nikola Šimunović, Josef Hrošik, Leo Bogdanović i Maroje Ursić po jedan. Još su pod vodstvom Marka Ivekovića igrali Pavo Ljepopio, Petar Pejić, Boris Ivaniš, Luka Vrdoljak, Nikola Sršen, Antun Knez i Maro Banić. Toni Paskojević s tri pogotka bio je prvi strijelac Gusara za kojeg su po dva pogotka postigli protiv Bellevuea Nikola Pavličević i Patrik Kolak, a jedan Ivan Jurić. Još su pod vodstvom Lovra Vidosavljevića Vučića igrali Petar Sambrailo, Ivan Begić, Zvonimir Perić, Ivan Špetić, Krešo Marić, Maroje Vidosavljević Vučić, Toni Sambrailo, Mario Šopar, Petar Grbić i Dorian Raguž.

U skupini 'B' je također zadnja utakmica odlučivala tko će biti prvi, a tko drugi, a u njoj je Siscia sa 17:13 dobila Osijek, te će u polufinalu drugog, ujedno posljednjeg turnira Prve 'B' lige za finale u subotu, 17. travnja, igrati Bellevue i Osijek, te Siscia i Gusar.

Na prvom turniru to su bili parovi posljednjeg dana, Bellevue i Osijek su igrali u finalu, a Bellevue i Siscia za treće mjesto. Bellevue je bio pobjednik prvog turnira, dok je Gusar bio četvrti. Prvo mjesto na turniru donosi osam bodova, drugo sedam, treće šest, četvrto pet, peto četiri, itd...

Pobjednik je tko skupi više bodova na dva turnira. S obzirom na parove polufinala može se čak dogoditi da sve četiri momčadi na kraju budu bodovno poravnate ukoliko Gusar bude pobjednik, Siscia druga, Osijek treći, a Bellevue četvrti. Ali, ukoliko Bellevue dobije Osijek te izbori finale, gotovo je - momčad trenera Marka Ivekovića će i prije zadnjeg dana turnira će moći slaviti. Obranit će naslov pobjednika.

19. travanj 2024 02:44