StoryEditorOCM
VaterpoloPRIJELAZNI ROK |

JUG ADRIATIC OSIGURANJE POTVRDIO NOVI POTPIS Rus ostaje!

Piše Tonči Vlašić
2. srpnja 2020. - 18:20
Odlazi Daniil Merkulov, vraća se u Rusiju, pa ide u Gruziju, te će igrati za Dinamo Tbilisi. Na kraju, objavio je Vaterpolski klub Jug Adriatic osiguranje, ostaje te će i dalje nositi kapicu aktualnog hrvatskog prvaka. Vijest je stigla dan nakon što je Marko Macan potvrdio kako napušta matični klub, te će iduće tri sezone nositi kapicu njemačkog WASPO Hannovera 98.

Merkulov je u Jug Adriatic osiguranje stigao u ljeto 2018. godine iz hercegnovskog Jadran Carine za kojeg je igrao od ljeta 2016. godine.

U prvoj sezoni u jugovoj kapici osvojio je Kup Hrvatske i prvenstvo Hrvatske, a nada se kako će i u svojoj drugoj sezoni osvojiti dva trofeja, kako će sa suigračima osvojiti oba natjecanja koja bi se trebala odigrati do kraja, dakle, prvenstvo Hrvatske i Regionalnu ligu.

Merkulovu ima 23 godine. Pozicija branič. Aktualni je reprezentativac Rusije. Zadnja akcija mu je bila ovogodišnje Europsko prvenstvo, koje je u siječnju održano u Budimpešti. 

Jug Adriatic osiguranje je ranije potpisao ostanak vratara Tonija Popadića i centra Luke Lončara. U rubrici odlasci je samo ime Marka Macana. Spominje se odlazak centra Luke Lozine, ali nema potvrde. I za Merkulova se govorilo kako odlazi.
19. travanj 2024 21:48