StoryEditorOCM
TenisTENIS

ŠTETA, BAŠ ŠTETA, IMALA JE DVIJE MEČ LOPTE Kad nije uspjela Dubrovkinja osvojiti naslov, jest dubrovački trener

25. listopada 2019. - 19:20
Prvi set je bio prepun preokreta. Nizali su se poeni s jedne i druge strane. Znalo je biti 0:40, pa bi zatim dočekali da suprotna strana naniže pet poena s kojim bi osvojila gem. Dubrovačkoj tenisačici Luciji Ćirić Bagarić, kao i njenoj suigračici, Estonki Saari Orav, nekoliko lopti je u tom prvom setu otišlo dalje nego su željele, završile su izvan terena, te su prvi set sa 6:3 uzele Slovenka Tjasa Klevisar i Katarina Duić Plumtree, kojoj je otac Englez, a majka Hrvatica. U drugom setu su gotovo sve lopte završile tamo gdje su Lucija i Saara željele. Nanizale su tako pet gemova. Nakon toga su im suparnice osvojile tek prvi gem u drugom setu, a potom uspjele napraviti break te su još jednom bile uspješne na svom servisu. U devetom gemu drugog seta bilo je 'vuci-potegni'. Ipak, pripao je na kraju Luciji i Saari te je finale turnira parova juniorskog Dubrovnik Cupa, ITF-ovog turnira, otišlo u treći odlučujući set, tj. produženi tie break do 10.

Prva promjena strana u odluci o pobjedniku kad je rezultat bio 3:3. Druga promjena strana bila je na 7:5 za hrvatsko-estonsku kombinaciju, koja je potom imala vodstvo od 9:7, ali nije iskoristila dvije meč lopte. Što više, suparnice su nanizale četiri poena, još dva nakon treće promjene strana te su slavile. 

Na kraju, kad već nije uspjela otići do kraja Dubrovkinja, 15-godišnja Lucija Ćirić Bagarić, jest dubrovački trener - Luka Hazdovac, koji je trener Slovenke Klevisar. Zanimljivo, Hazdovac je radio na tenis terenima u Gospinom polju kad su se izgradili krajem 80-ih godina. Potom ga je put odveo u Austriju, te Sloveniju. U Ptuju je od 1993. godine. Jednom trener, kaže, vazda trener. Hazdovac je inače s Mljeta, točnije iz Blata.

Pokale je uručio Pero Barović, direktor turnira.

U muškoj konkurenciji turnir parova osvojili su Zagrepčanin Borna Devald i Splićanin Mili Poljičak, koji su u finalu sa 7:6 (2), 3:6 i 10:7 savladali Bjelorusa Aleksandra Kalinina i Bugara Petra Nesterova. U subotu, 26. listopada, na tenis terenima hotela Albatros u Cavtatu na rasporedu su polufinala u pojedinačnoj konkurenciji, a u nedjelju, 27. listopada, finala. 
 
Subota polufinala
Subota, 26. listopada, tereni hotela Albatros u Cavtatu, prva dva meča počinju u 10 sati, turnir tenisačica: Aliona Falei (Bjelorusija/1) – Noa Krznarić (Hrvatska/3), Anastasiya Komar (Bjelorusija/16) – Tara Wurth (Hrvatska/2), turnir tenisača: Petr Nesterov (Bugarska/4) – Leo Puljić (Bosna i Hercegovina), Marino Jakić (Hrvatska) – Lukas Pavlovič (Slovenija/3).

Juniorski ITF-ov turnir Dubrovnik Cup okupio je tenisačice i tenisače iz 24 države.
 

20. travanj 2024 04:17