StoryEditorOCM
RukometRUKOMETNI KLUB HRVATSKE MLADEŽI DUBROVNIK

OPTIMIZAM U GOSPINOM POLJU 'Igrat ćemo i iduće sezone u najvećem rangu!'

20. siječnja 2020. - 15:46
Tri nova igrača su stigla u Gospino polje, a jedan je otišao. Rukometni klub hrvatske mladeži Dubrovnik ne želi nastaviti niz – tko uđe u Premijer ligu, najviši rang, taj odmah ispadne, a što se događalo posljednjih sezona. Zbog toga vuče poteze. Sve u cilju da i iduće sezone bude u društvu najboljih.

Istina, pogled na tablicu PAKET 24 Premijer lige nije lijep iz kuta RKHM Dubrovnik. Uoči nastavka sezone, koji je zakazan 1. veljače, nalazi se na posljednjem mjestu s pet bodova (dvije pobjede, remi i devet poraza), a prvi iznad njega su Sesvete i Bjelovar, koji imaju po 4 boda više. Varaždin 1930., koji je prvi gost u nastavku sezone Dubrovnika, ima na sedmom mjestu šest bodova više. Srećom, nakon što se odigra preostalih šest kola počinje odlučujući drugi krug prvenstva. Četiri najbolja kluba će u borbu za prvaka, a plasirani od petog do posljednjeg desetog mjesta u borbu za ostanak u koju ne ulaze s bodovima osvojenim u osamnaest kola, već onaj tko je bio peti kreće u borbu za ostanak s pet bodova, šestoplasirani sa četiri boda, sedmoplasirani s tri boda, osmoplasirani s dva boda, devetoplasirani s bodoma, a desetoplasirani od nule.

Liga za ostanak ima deset kola (svatko sa svakim još jednom, doma i vanka). U igri je ukupno 20 bodova. RKHM Dubrovnik s optimizmom gleda prema nastavku sezone. Računa kako neće ni Ligu za ostanak dočekati praznih ruku, kao će u preostalih šest kola prvog dijela uspjeti uteći sa začelja.

Razlog optimizmu su trojica novih igrača.

- Došao je Tarik Kasumović. Riječ je o igraču koji je rođen 1992. godine, koji igra na poziciji lijevog beka. Visok je 202 centimetra. Igrao je u sarajevskoj Bosni, u turskom Goztepeu, s klubom iz Santandera je izborio prvu španjolsku ligu i u tom uspjehu bio najbolji strijelac. Potom je igrao na Islandu za klub KA. I tu je bio najbolji igrač i strijelac lige. Postao je slobodan igrač nakon što se islandski klub našao u teškoj financijskoj situaciji. Kasumović je odličan u oba pravca, u obrani i napadu. Zatim, došao je vratar Marinko Ševo. Vratar iz Ljubuškog, koji je rođen 1994. godine i visok je 190 centimetara. Prošlu sezonu te prvi dio ove sezone bio je u Poreču. Treći novi igrač je Tomislav Nuić. Radi se o ljevom krilnom igraču, koji je ponikao u Ljubuškom. Rođen je 1998. godine. Karijera impozantna. Igrao je za Sisciju, našički Nexe, turski Bešiktaš s kojim je nastupao u europskoj Ligi prvaka. Tu se ozlijedio prošle sezone. Bio bez kluba prvi dio ove sezone. Oporavio se i sad je spreman. Njegovo ime je bilo na popisu izbornika reprezentacije BiH za nastup na Europskom prvenstvu, koje je u tijeku, ali nije se odazvao jer nije imao klub. RKHM Dubrovnik se pojačao ciljano. Hrvoje Lončarica je bio jedini naš igrač na lijevom krilu te je sad tu Nuić. Toni Barišić je prestankom igranja Kristijana Janđela ostao jedini iskusni vratar uz dvojicu mlađih vratara. Zato je doveden Ševo. Odlaskom Zvonimira Srne ostali smo tanki na bekovskoj poziciji. Sad je tu Kasumović. Napustio nas je u pauzi prvenstva Marko Kobetić, koji karijeru nastavlja u Mariboru. Najveći uspjeh uprave kluba je dovođenje Vedrana Ćurka za trenera. Mlad, inovativan. Igrači su ga odlično prihvatili. Radi se dobro. Zbog svega navedenog očekujem kako ćemo uspjeti izboriti ostanak u najvećem rangu – istaknuo je Ante Lagator, član stručnog stožera dubrovačkog kluba.
16. travanj 2024 21:28