StoryEditorOCM
OstaloSTOLNI TENIS |

LIBERTAS MARINKOLOR 18. PUT U EUROPI, ŽDRIJEB SKUPINA EUROPA CUPA ‘Pituri‘ idu u Rumunjsku! Tko dolazi u Gospino polje?

Piše Tonči Vlašić
17. srpnja 2020. - 16:02
Stolnotenisači Libertas Marinkolora, doprvaci Hrvatske i pobjednici Kupa Hrvatske, i u novoj sezoni, 2020./21., igrat će u Europi, i to u drugom po važnosti od ukupno (sad) tri europska klupska natjecanja, Europe Cupu (najjača je Liga prvaka, a novo natjecanje, treće po vrijednosti sad je ETTU Cup). 

U najjačem natjecanju, Ligi prvaka, igrat će 16 najuspješnijih klubova u europskim kupovima posljednjih sezona, koji su izborili nastup u Europi u sezoni 2020./21., u Europe Cupu klubovi koji su po uspješnosti od 17. do 32. mjesta, a ostali, plasirani od 33. mjesta i slabiji, u ETTU Cup. Libertas Marinkolor je po uspješnosti 28. klub Europe s potvrđenim nastupom u novoj sezoni, tj. 12. klub Europe Cupa, koji će, ždrijeb je odlučio, igrati u skupini 'A'. Suparnici će mu biti ukrajinska Fortuna, četvrti nositelj natjecanja, zatim portugalski G.D.D. Toledos te domaćin turnira skupine, rumunjski CSS-SZAK Odorheiu Secuiesc. G.D.D. Toledos je po uspješnosti 15. klub Europa Cupa, a šesti CSS-SZAK Odorheiu Secuiesc.

- Ukupno su četiri skupine Europa Cupa po četiri sastava. Igra se 12. i 13. prosinca. Po dva najbolja iz svake skupine, svatko sa svakim, plasirat će se u drugi krug - istaknuo je Damir Gleđ, tajnik Stolnoteniskog kluba Libertas Marinkolor.

- Naš klub 18. put uzastopno igra u europskim kupovima, Najbolji rezultat ostvarili smo u sezoni 2016./17. kad smo stigli do četvrtfinala ETTU Cupa, natjecanja koji je tad bio drugi po važnosti europski kup - podsjetio je Gleđ.

Libertas Marinkolor je doživio promjene u sastavu. Nakon 17 sezona napustio ga je kapetan Neven Juzbašić, a odlazi i Dragutin Dado Šurbek, koji je stigao prošlo ljeto. Obojica će iduće sezone igrati za drugoligaša, STK Zagreb. Prijelazni rok traje do 17. kolovoza. Tko će uz Miha Simovića i Tomislava Japeca braniti boje 'Pitura' u novoj sezoni?

- Hoćemo li zabilježiti još bolji rezultat u novoj sezoni ovisit će o dosta čimbenika, a jedan je i financijske prirode - naglasio je tajnik dubrovačkog kluba, koji je vlasnik četiri trofeja (prvak 2017., pobjednik Kupa Hrvatske 2017., 2018. i 2019. godine).  

image
Damir Gleđ, tajnik Libertas Marinkolora foto: Tonči Vlašić
20. travanj 2024 03:12