StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE |

U VODOVAĐI OBOREN SVJETSKI REKORD ‘Sokol‘ Gracija Stjepčević precizno ‘izbio‘ 34 od 37 mogućih poena!

Piše Tonči Vlašić
12. travnja 2021. - 12:52
Gracija Stjepčević je u disciplini precizno izbijanje oborio svjetski rekord za igrače do 18 i do 23 godineTonči Vlašić

Nismo dugo čekali, niti pola godine na novi čudesan rezultat boćara. Krajem listopada 2020. oduševio nas je Luka Gašpar, Pločanin, danas član zagrebačkog Zrinjevca, koji je na seniorskom prvenstvu Hrvatske u Rijeci oborio svjetski mlađe seniorski rekord u brzinskom izbijanju pogodivši 49 boća iz 49 pokušaja!

Sjećamo se kako su ga samo dvije sekunde dijelile da izjednači seniorski svjetski rekord, koji je 50/50. Međutim, vrijeme je bilo isteklo kad je trebao ciljati s pedesetom boćom.

image
Pločanin Luka Gašpar, osvajač medalja na europskom i svjetskom juniorskom prvenstvu, oborio je svjetski mlađe seniorski rekord u brzinskom izbijanju krajem 2020. godine
Tonči Vlašić

Sad je svjetski rekord za igrače do 18 i za igrače do 23 godine u disciplini precizno izbijanje oborio Gracija Stjepčević u dresu trećeligaša Sokola iz Dubravke, i to na boćalištu u Vodovađi gdje je u prvenstvenom susretu Treće hrvatske lige skupina Dubrovnik - Neretva Sokol s 20:6 svladao Ploče, klub u kojem je ponikao Luka Gašpar.

Gracija je 'izbio' 34 poena, tek koji milimetar mu je nedostajao da izbije svih 37 poena, koliko je moguće ostvariti u preciznom izbijanju. Imao je samo jedan promašaj iz jedanaest različitih pozicija, i to na devetoj.

Stjepčević je boćar iz Boke Kotorske, iz Tivta, mladi reprezentativac Crne Gore, koji nastupa za prvoligaša Hajduka iz Dubrovnika, a kako je riječ o 17-godišnjaku, velikoj nadi svjetskog boćanja, ima pravo nastupa na dvojnu registraciju te sad igra i za Sokol. Uz to branio i boje ekipe Dubrovačko-neretvanske županije u Hrvatskoj juniorskoj ligi, a pod vodstvom izbornika juniorske reprezentacije Crne Gore Miroslava Petkovića, također člana dubrovačkog Hajduka, inače dvostrukog svjetskog prvaka, trostrukog svjetskog doprvaka i vlasnika dvije bronce sa svjetskih prvenstava, Stjepčević je nastupao na Svjetskom juniorskom prvenstvu gdje je bio vraški blizu osvajanju bronce upravo u disciplini precizno izbijanje. Tad nije bio ovako uspješan jer da jest – bio bi vlasnik naslova svjetskog juniorskog prvaka.  

image
Gracija Stjepčević je svjetski rekord u preciznom izbijanju oborio u dresu Sokola iz Dubravke
Tonči Vlašić
image
Gracija Stjepčević je u disciplini precizno izbijanje oborio svjetski rekord za igrače do 18 i do 23 godine
Tonči Vlašić
18. travanj 2024 18:55