StoryEditorOCM
OstaloSTOLNI TENIS |

‘PITURI‘ U NAJJAČEM SASTAVU NA ZAVRŠNOM TURNIRU KUPA HRVATSKE Miho Simović: ‘Kompletni smo, trenirali smo dobro, koliko dobro...‘

Piše Tonči Vlašić
10. srpnja 2020. - 15:53
Trening prijepodne. Trening poslijepodne. Tako je posljednjih dana. Svaki dan. 'Pituri' su ovaj tjedan na okupu u glavnom gradu, i to u najjačem sastavu. Tomislava Japeca, Dragutina Šurbeka, Nevena Juzbašića i Miha Simovića čeka u subotu, 11. srpnja, nastup na završnom turniru Kupa Hrvatske.

Zbog koronavirusa GSTK Zagreb, domaćin završnice, odabrao je dvoranu u Samoboru u kojoj se mogu zadovoljiti u ovom trenutku sve preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Tako će se, ne usred Zagreba, već u njegovoj okolici, kvartet najboljih 'potući' bez prisustva gledatelja za pokal pobjednika Kupa Hrvatske, drugi trofej u sezoni 2019./20. u kojoj je prvi uzeo varaždinski StaRR, treću godinu uzastopno i treći put ukupno je najbolji u državi.

'Pituri' su pak prvaci bili jednom – 2017. godine. Iste je godine odigran prvi put u povijesti Kup Hrvatske. I njega su osvojili. Prvi su i do danas jedini, koji se mogu pohvaliti s duplom krunom. Kup su uspjeli obraniti 2018., a prošle godine su došli do finala Kupa Hrvatske, ali su ga izgubili od GSTK Zagreb.

Neki dan je ždrijeb odlučio – Libertas Marinkoloru će suparnik u polufinalu biti Vodovod Osijek, a u drugom će se ogledati aktualni prvak (StaRR) i branitelj naslova u Kupu (GSTK Zagreb).

- Na papiru smo imali najbolji ždrijeb, ali prošle godine smo također bili suparnici u polufinalu i jedva smo dobili Vodovod Osijek, koji je nezgodna ekipa. Favoriti jesmo, ali... Moram priznati kako je teško nešto više reći uoči turnira jer je pitanje koliko je korona utjecala na koju ekipu. Svi smo dugo bili bez treninga, imali smo tek jedan meč nakon povratka u dvorane, i to prije neki dan u četvrtfinalu. Pitanje je u kojem će sastavu nastupiti konkurencija, kakvi su oni nakon svega. Što se nas tiče, kompletni smo. Trenirali smo dobro. Vjerujem kako ćemo biti dobri. Koliko, vidjet ćemo tek u Samoboru - rekao je Simović. 

Polufinala u subotu, 11. srpnja, počinju u 11 sati, dok se od 17 sati igra meč za treće mjesto i finale.
19. travanj 2024 22:09