StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET |

NEMA POPRAVNOG, SQUARE IDE U MAKARSKU PO FINALE ‘Crveno plavi‘ gore od želje dobiti i treću utakmicu ove sezone protiv prvaka!

Piše Tonči Vlašić
13. srpnja 2020. - 12:12
Leonardo Dos Santos Pele (Square) protiv Novo vrijeme Apfel u Gospinom polju - šesti trećeg 2020. bilo je šest tri za 'crveno plave'
Tomislav Horvat je bio na klupi Novo vrijeme Apfel, a na klupi Squarea Antun Bačić. Tog 11. prosinca 2019. godine Bačić je odveo Square do 4:3 pobjede u domu aktualnog prvaka, kojom je prekinuo niz kod kuće makarskog sastava, a koji do te utakmice s 'crveno plavima' bio više od trideset utakmica bez poraza.

Square te večeri, koja se pamti, nije dozvolio prvaku da stekne sedam bodova prednosti kolo prije kraja prvog dijela. Što više, trijumfom u Makarskoj je došao u tom trenutku na drugo mjesto. Prvak je i dalje bio na vrhu prvenstvene tablice, ali samo s bodom više od Squarea, koji je priželjkivao u drugom dijelu kako će dohvatiti 'jedinicu'.

Square je tu veliku pobjedu u Makarskoj izborio u sastavu: Zoran Primić, Keko, Pele, Mirko Hrkač, Ante Daničić, Alen Turuk, Haron Džanković, Hrvoje Cvjetković, Marko Kuraja, Josip Nebergoj i Blago Gašpar. Trener Antun Bačić nije mogao računati na ozlijeđenog reprezentativca Mara Đuraša, te Damjana Šulića.

Novo vrijeme Apfel je krajem veljače vratilo na svoju klupu Tea Strunju s kojim je osvojila svoja oba naslova prvaka. Strunje je u ljeto 2019. otišao u Split u kojem se nije proslavio. Četiri dana poslije povratka Strunje u Makarsku, promjena i na klupi Squarea. Bačić je otišao nakon što su 'crveno plavi' loše počeli nastavak sezone, te što im je uteklo ne samo Novo vrijeme, već i drugi, te je na dubrovačku klupu sjeo Frane Despotović.

Debi je Despotović na mjestu trenera 'crveno plavih' imao u Splitu protiv Splita u kojem je kao igrač ostvario najveće uspjehe, dok je prvi put Squarea u Gospinom polju vodio 6. ožujka protiv Novo vrijeme Apfel. Dobio je prvaka sa 6:3.

Novo vrijeme Apfel i Square će se večeras u Makarskoj ogledati treći put ove sezone. Ulog je daleko, daleko veći nego 11. prosinca 2019. i 6. ožujka 2020. godine. Tko pobijedi 13. srpnja 2020. – ide u finale doigravanja za prvaka u kojem je već Olmissum, koji je s 1:0 za finale dobio Futsal Dinamo u svom domu. Nema popravnog u doigravanju. Kao i u četvrtfinalu, tako i u polufinalu, a tako će biti i u finalu, igra se jedna utakmica na terenu bolje plasiranog u ligaškom dijelu. Novo vrijeme Apfel je u ulozi favorita. Uoči sezone su njegovi izgledi za novi trijumf bili još veći, ali u polufinalu se zbog koronavirusa ne igra na dvije pobjede, a u finalu na tri. Jedna utakmica 'para gaće'. Ukoliko nakon 40 minuta igre ne bude pobjednika, igra se produžetak, dva puta po pet minuta, a ako ni nakon toga ne budemo znali tko ide u finale, odlučit će šesterci.

Domaćin priželjkuje kako će mu treća protiv Squarea ove sezone biti sreća, te kako će doći na korak do trećeg ukupno i trećeg uzastopnog naslova prvaka, dočekati Olmissum u finalu, te ga pobijediti i nastaviti svoj niz, a Square gori od želje da još jednom uzdignutih ruku napustiti dvoranu u Makarskoj, skine 'krunu' s glave momčadi Novo vrijeme Apfel, te po drugi put u povijesti dođe u finale doigravanja za prvaka, a tada će imati tri dana za smisliti kako osvojiti i omišku tvrđavu, dobiti i Olmissum u gostima, te se po prvi put u povijesti okititi toliko željenim naslovom prvaka Hrvatske.

image
Hrvoje Cvjetković (Square) i Duje Bajrušović (Novo vrijeme Apfel)


Međutim, prvo jedni i drugi moraju razmišljati o večerašnjem međusobnom ogledu u polufinalu, koje u Makarskoj počinje u 20 sati uz izravan televizijski prijenos (Arenasport 1).
20. travanj 2024 00:06