StoryEditorOCM
OstaloODBOJKA |

HRVATSKA SUPER LIGA (Ž) Doprvakinje prejake, pa su i mlađe dobile priliku, a tako će biti i protiv prvaka u srijedu

Piše Tonči Vlašić
24. listopada 2020. - 18:27
Odbojkašice Dubrovnika nisu mogle zamisliti 'ljepši' raspored prvenstva, pogotovo kod kuće u povratničkoj sezoni u najveći rang, Hrvatsku Super ligu. Prvo dolazi zagrebačka Mladost, aktualni prvak, a potom Kaštela, aktualni doprvak.

Istina, korona u redovima prvaka je razlog zbog čega je doprvak bio prvi gost Dubrovnika, a ne drugi, ali i protiv Kaštela, koje predvodi Nika Stanović iz Konavala, reprezentativka, koja je ponikla u dubrovačkom klubu, nije bilo za očekivati nešto više (čitaj: bod/ove).

Kaštela je slavila s 3:0 (25:12, 25:14, 25:18). Stručni stožer Dubrovnika je pružio na kraju priliku i mlađim igračicama. Neka se uče, stječu iskustvo. Izborile su i nekoliko poena, zadržale koju minutu duže doprvakinja na parketu dubrovačke dvorane gdje će za četiri dana ugostiti Mladost. Zaostatak iz 2. kola zakazan je u Gospinom polju, u srijedu, 28. listopada, od 18 sati. Potom, tri dana poslije ogleda protiv prvaka, dubrovačka ekipa ide u goste odbojkašicama Marine Kaštela, koje su neki dan dobile s 3:2 kod kuće Mladost, koja je jedina ove sezone bila bolja od Kaštela.

Uglavnom, u ovih sedam dana Dubrovnik će odigrati s najboljima, ali nakon toga mu dolazi Olimpik, koji je bez bodova. To je utakmica u kojoj su bodovi zlata vrijedni. Nakon tri osvojena protiv Poreča u gostima, baš bi bilo lijepo uzeti još tri. 

Dubrovnik je protiv Kaštela pod vodstvom Mirjane Vreće, te Pauline Prkačin, Marine Radić i Tomaža Jurišića, igrao u sastavu: Anđela Čuljak, Karla Burđelez, Nina Jakić, Mara Šilje, Petra Ramić, Marijeta Lolić, Ivana Marinović, Nora Đurić, Doris Buzolić, Martina Vreća i Gabriela Stipanović.
20. travanj 2024 11:05