StoryEditorOCM
OstaloPRIJELAZNI ROK |

DESPOTOVIĆ UZEO TROJICU ‘CRVENO PLAVIH‘ IZ GOSPINA POLJA Marko Kuraja opet ide vanka, ovaj put ne daleko, ali u daleko jaču ligu!

Piše Tonči Vlašić
29. srpnja 2020. - 22:59
Marko Kuraja je po drugi put u karijeri napustio Square. Prije tri godine je otišao u Katar, tamo se kratko zadržao, te se vratio natrag u redove 'crveno plavih'. Sad odlazi opet. Ne tako daleko, ali u daleko jaču ligu nego je katarska. Kuraja, koji je debi u dresu prve momčadi Squarea imao na kraju sezone 2014./15., iduće će sezone igrati u talijanskoj Seriji 'A', za Mantovu, koju je preuzeo prije neki dan Frane Despotović, Splićanin koji je vodio Square od 1. ožujka do kraja sezone 2019./20. 

23-godišnji Kuraja nije jedini igrač Squarea koji seli u Mantovu. Tamo će i oba Širokobriježanina u 'crveno plavom' dresu, Mirko Hrkač i Blago Gašpar.

- Stigli su u Montovu osim Kuraje, Hrkača i Gašpara još iz šibenske Crnice vratar, Finac Juha-Matti Savolainen, te iz Vrgorca Luka Suton. Pregovaramo s još jednim igračem iz HMNL-e, ne iz Squarea - potvrdio je Despotović 'seobu naroda' s jedne na drugu stranu Jadrana, iz HMNL-e u Italiju. 

Square se nakon završetka sezone, koju je zaključio porazom u polufinalu doigravanja za prvaka u Makarskoj od momčadi Novo vrijeme Apfel, koja nije uspjela na kraju obraniti naslov, Olmissum je postao novi prvak, rastao prvo sa svojim najboljim strijelcem zadnje dvije sezone, Brazilcem Peleom, a sad su otišli drugi, treći i četvrti strijelac Squarea u protekloj sezoni (Pele je postigao 18, bio drugi strijelac lige, dok se Hrkač 13 trinaest puta tresao mrežu, Gašpar 8, a Kuraja 7 puta).

image
Marko Kuraja (Square) protiv Novo vrijeme Apfel u Gospinom polju
 
19. travanj 2024 16:52